op stap met ijzeren Briek

Deze informatie is niet meer actueel!
Met zijn 1100  inwoners is Kanegem niet alleen een van de kleinste dorpen maar zeker een van de charmantste dorpen in onze streek. Het staat niet alleen bekend  als bloemendorp maar ook als geboorteplaats van de flandrien bij uitstek: Briek Schotte. Maar de grootste troef voor de wandelaar zijn de talrijke onverharde veldwegels. Die gaan we op 08 september ontdekken. Nadat we gestart zijn aan ...

Wanneer

  • 08 september ’20 (di)
    van 14.30 u tot 17.00 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €; niet-leden Natuurpunt: 2,00 €)

Waar

naam
Kerk Kanegem
adres
Kanegem-Dorp8700 Kanegem (Tielt)

Info

Met zijn 1100  inwoners is Kanegem niet alleen een van de kleinste dorpen maar zeker een van de charmantste dorpen in onze streek. Het staat niet alleen bekend  als bloemendorp maar ook als geboorteplaats van de flandrien bij uitstek: Briek Schotte. Maar de grootste troef voor de wandelaar zijn de talrijke onverharde veldwegels. Die gaan we op 08 september ontdekken. Nadat we gestart zijn aan de “kathedraal van te lande” gaan we richting Akspoele. Via de sportvelden en de dorpskern gaat het richting Oosthoek met het Groot Goed ten Broucken  en een geklasseerde kasseiweg als absoluut hoogtepunt. De wandeling is ongeveer 7 km lang en vermits die hoofdzakelijk langs trage wegen verloopt zijn stevige stapschoenen aanbevolen.  Onderweg zal de begeleider nu en dan wat uitleg verschaffen maar de nadruk ligt op het wandelen.

Maximum 40 deelnemers. Inschrijven vooraf verplicht bij d.willemyns@telenet.be

Afhankelijk van de ons door de overheid opgelegde maatregelen kan het zijn dat een mondmasker verplicht is vanaf de leeftijd van 12 jaar.

Deelnameprijs: gratis voor leden van Natuurpunt. 2 Euro voor niet leden.