In den Schuymenden Bierpot 2020

Deze informatie is niet meer actueel!
Pop-up cafeetje van The Dirty Scums in de Bilkbosstraat in Schuiferskapelle The Dirty Scums hebben het tweede gebod om de dorstigen te laven al steeds als een ernstige zaak opgevat en lijken er van langs om meer zelfs hun tweede missie van te hebben gemaakt. Een paar jaar terug openden ze hun deuren voor een kleinschalig openlucht pop-up cafeetje ter gelegenheid van de seizoensfietsroute ...

Wanneer

 • 26 juli ’20 (zo)
  van 14.00 u tot 19.00 u
 • 02 augustus ’20 (zo)
  van 14.00 u tot 19.00 u
 • 16 augustus ’20 (zo)
  van 14.00 u tot 19.00 u
 • 23 augustus ’20 (zo)
  van 14.00 u tot 19.00 u
 • 13 september ’20 (zo)
  van 14.00 u tot 19.00 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
In den Schuymenden Bierpot
adres
Bilkbosstraat8700 Schuiferskapelle (Tielt)

Info

Pop-up cafeetje van The Dirty Scums in de Bilkbosstraat in Schuiferskapelle

The Dirty Scums hebben het tweede gebod om de dorstigen te laven al steeds als een ernstige zaak opgevat en lijken er van langs om meer zelfs hun tweede missie van te hebben gemaakt. Een paar jaar terug openden ze hun deuren voor een kleinschalig openlucht pop-up cafeetje ter gelegenheid van de seizoensfietsroute “Tappen en Trappen in het Tieltse”. Sindsdien lijkt het omtoveren van hun oprit tot openlucht cafeetje tot de vaste gebruiken te behoren in Schuiferskapelle. Deze zomer kan je er op de zondagen 26/07, 02/08, 16/08, 23/08 en 16/09 bij droog weer van 14 u. tot 19 u. alweer terecht voor een beperkt assortiment dranken aan democratische prijzen, waarbij uiteraard ook hun eigen biertje 'nen Dirty Scum in de kijker staat. Het Stadsbestuur van Tielt is dit jaar zelfs zo vriendelijk geweest om een wandeling in Schuiferskapelle naar deze oude rockers en hun eigen biertje te vernoemen, nl. de 7 km lange Dirty Scum-wandeling, die op 100 m van het cafeetje passeert. Ook voor de fietsers is gezorgd, want ook de nieuwe 40 km lange Tieltse Bloemenfietsroute passeert voorbij het café.

Opperscum Dirty Pik vertoefde in zijn kindertijd vaak bij zijn grootvader die al van voor W.O.II het café “In Koolskamp” uitbaatte. Het was een volkscafé dat meer dan bij wijlen schouwtoneel was van menig Bukowskiaans tafereel. Pik bezong en vereeuwigde zijn pépé Henri trouwens in de inmiddels West-Vlaamse klassieker 'Rit'n zat te skit'n bacht'n d'hoage. Een vijfentwintigtal jaar terug kon Pik door een combinatie van een gelukkig toeval en een portie alertheid het uithangbord op de kop tikken dat na de afbraak van het café oorspronkelijk was verloren gegaan. Al die tijd heeft hij het bewaard, en net zoals bij de vorige edities hangt het bord nu ook in de tot café omgebouwde garage. Vermits Henri bij de start in 1937 van “In Koolskamp” een reeds twintig jaar oud bord gewoon recycleerde, is het inmiddels meer dan een eeuw oud !

Op zondag te voet, met de fiets, met de moto of auto, afzakken naar den Bierpot, met of zonder kinderen, en daar in alle rust genieten van het prachtig uitzicht op de Kapelse velden en weiden, terwijl je ondertussen een streekbiertje nuttigt: het leven kans soms eenvoudig en toch mooi zijn, en het geluk kan in de kleine dingen zitten, in In Den Schuymenden Bierpot vind je gegarandeerd je gading en gelijkgestemde zielen !

Bron: UiTinVlaanderen.be

foto: In den Schuymenden Bierpot foto: In den Schuymenden Bierpot

Categorie

Organisatie

naam
vzw The Dirty Scums

Verwante activiteiten

Alle activiteiten
Deel deze pagina