Moet er nog vlees zijn?

Deze informatie is niet meer actueel!
Moet er nog vlees zijn? Deze vraag komt steeds vaker centraal te staan in het debat rond duurzame en gezonde voeding. Vlees neemt naast de baksteen het grootste deel van onze maag in. Overmatige vleesconsumptie zorgt voor heel wat negatieve effecten op onze gezondheid, het dierenwelzijn en het milieu. Ook economisch rammelt de Belgische vleesproductie. De vraag en de productie zijn groot, de ...

Wanneer

  • 24 september ’20 (do)
    van 12.15 u tot 13.15 u

Prijs

€ 2,50 (Basistarief: 2,50 €)

Waar

naam
BIBLIOTHEEK EN KENNISCENTRUM
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be
website
https://tielt.bibliotheek.be/

Info

Moet er nog vlees zijn? Deze vraag komt steeds vaker centraal te staan in het debat rond duurzame en gezonde voeding. Vlees neemt naast de baksteen het grootste deel van onze maag in. Overmatige vleesconsumptie zorgt voor heel wat negatieve effecten op onze gezondheid, het dierenwelzijn en het milieu. Ook economisch rammelt de Belgische vleesproductie. De vraag en de productie zijn groot, de prijzen voor de veehouders laag: vele kwekers staan met het water aan de lippen. Ze worden nog net recht gehouden door de belastingbetaler. Dat moet ooit anders. Momenteel verliest iedereen, buiten de machtige vleeslobby die zijn winsten verder ziet oplopen tot astronomische bedragen.
Toch liggen oplossingen voor de hand. Laurens De Meyer wil heus niet van iedereen vegetariërs maken. Allen al het halveren van onze vleesconsumptie en -productie levert niets dan voordelen op. En het maakt ons misschien waakzamer voor meer kwaliteit en eerlijker prijzen. Aan onze politiek om er werk van te maken.


 


 

Bron: UiTinVlaanderen.be