Een of andere Rus - ON HOLD

Deze informatie is niet meer actueel!
'Een of andere Rus' is een hedendaagse tragedie, geïnspireerd op het leven en werk van Eduard Limonov. Limonov was een straatboefje in Oekraïne, een dissidente dichter in Rusland, een zwerver en butler in New York, een rock-'n-rollschrijver in Parijs en een strijder aan de kant van oorlogsmisdadigers. En dat is maar een selectie. Nu is hij oppositieleider in Rusland. Ja, hij leeft nog. Ja, het ...

Wanneer

  • 20 maart ’21 (za)
    van 20.30 u tot 22.30 u

Prijs

€ 18,00 (Basistarief: 18,00 €; -26j: 16,00 €; +65j: 16,00 €)

Waar

naam
Schouwburg
adres
Sint Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

‘Een of andere Rus’ is een hedendaagse tragedie, geïnspireerd op het leven en werk van Eduard Limonov. Limonov was een straatboefje in Oekraïne, een dissidente dichter in Rusland, een zwerver en butler in New York, een rock-‘n-rollschrijver in Parijs en een strijder aan de kant van oorlogsmisdadigers. En dat is maar een selectie. Nu is hij oppositieleider in Rusland. Ja, hij leeft nog. Ja, het is echt.


 


Eduard Limonov trekt als tolk en chauffeur van een oorlogsjournaliste door Joegoslavië, op weg naar oorlogsmisdadiger Karadzic. Gaandeweg verschuift de aandacht van de journaliste naar Limonovs levensverhaal, dat van de Sovjet-Unie naar het Westen gaat, van roem naar val, van strijden met de pen tot strijden met wapens.


 


Freek Mariën verwerkte Limonovs hallucinante levensverhaal in een minstens even indrukwekkende, actuele tekst.


 

Bron: UiTinVlaanderen.be