Tribute to Roy Orbison / Geannuleerd

De carrière van Roy Orbison nam een vliegende start. Hij scoorde zijn grootste successen begin de jaren zestig, met 22 noteringen in de Billboard Top 40. 'Only the lonely', 'Crying' en 'Pretty Woman' zijn nog steeds wereldhits. Midden jaren tachtig vertoefde hij een poosje in de luwte.  Zijn nummer 'In Dreams', door filmmaker David Lynch opgepikt voor de soundtrack van 'Blue Velvet', bracht ...

Wanneer

  • 18 maart ’21 (do)
    van 20.30 u tot 22.30 u

Prijs

€ 20,00 (Basistarief: 20,00 €; -26j: 18,00 €; +65j: 18,00 €)

Waar

naam
Schouwburg
adres
Sint Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

De carrière van Roy Orbison nam een vliegende start. Hij scoorde zijn grootste successen begin de jaren zestig, met 22 noteringen in de Billboard Top 40. ‘Only the lonely’, ‘Crying’ en ‘Pretty Woman’ zijn nog steeds wereldhits. Midden jaren tachtig vertoefde hij een poosje in de luwte.  Zijn nummer ‘In Dreams’, door filmmaker David Lynch opgepikt voor de soundtrack van ‘Blue Velvet’, bracht daar verandering in. Spijtig genoeg overleed hij midden in zijn langverwachte comebacktour met de superband The Traveling Wilburys.


 


The Big O is niet zo makkelijk te imiteren. Zwarte kledij, haar en een donkere zonnebril voldoen niet. Roy Orbison had een zeer specifieke stem met bijzonder bereik, ergens tussen een tenor en bariton: The Caruso of Rock. Barry Steele is wereldwijd gekend als één van de beste Roy Orbison-tributezangers. Hij ziet er helemaal uit als The Big O, maar klinkt ook helemaal als deze legende!


 


 

Bron: UiTinVlaanderen.be