Filocafé Tielt

In deze babbelzieke wereld worden er veel meninkjes verkondigd en overtuigingen rondgestrooid. Niet zo in een filosofisch café, daar zoek je argumenten en fundamenten voor overtuigingen. Je toetst je eigen mening aan die van anderen. Je voert een open dialoog, in groep, op zoek naar een antwoord op een fundamentele vraag. Het streven naar inzicht staat er centraal, niet gelijkhebberij. Een ...

Wanneer

  • 12 oktober ’20 (ma)
    van 20.00 u tot 22.30 u
  • 16 november ’20 (ma)
    van 20.00 u tot 22.30 u

Prijs

€ 3,00 (Basistarief: 3,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
vorming@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

In deze babbelzieke wereld worden er veel meninkjes verkondigd en overtuigingen rondgestrooid. Niet zo in een filosofisch café, daar zoek je argumenten en fundamenten voor overtuigingen. Je toetst je eigen mening aan die van anderen. Je voert een open dialoog, in groep, op zoek naar een antwoord op een fundamentele vraag. Het streven naar inzicht staat er centraal, niet gelijkhebberij. Een filosofisch café is zoveel als een filosofisch laboratorium, zonder denkmeesters of aangeleerde afhankelijkheid. Het is denken zonder dogma's en zonder titels.


 


De instrumenten die je hebt, zijn je denken, je ervaring en de verwondering, zo oud en krachtig als de eerste filosofie. Een filosofisch café is telkens anders, gemaakt door de deelnemers, met een ervaren gespreksleider die het proces mee bewaakt en aanwakkert.


Voorkennis is niet vereist, een open geest is voldoende.


 

Bron: UiTinVlaanderen.be