Ecologisch schoonmaken en kleren wassen

Deze informatie is niet meer actueel!
Voor zowat ieder vlekje of geurtje bestaat een duur en vaak milieubelastend product in een aparte flacon. We zijn er zo aan gewend geraakt. Ze niet gebruiken zou op den duur zelfs schuldgevoel veroorzaken. Want je wil het toch brandschoon, niet? Wat moeder aarde denkt van al die agressieve producten, dat is maar de vraag … Natuurvriendelijke schoonmaakmiddelen zijn economischer, zachter en ...

Wanneer

  • 01 oktober ’20 (do)
    van 19.30 u tot 21.30 u
  • 15 oktober ’20 (do)
    van 19.30 u tot 21.30 u

Prijs

€ 45,00 (Basistarief: 45,00 €; Standaardprijs: 45,00 €)

Waar

naam
Cultuurcentrum Gildhof
adres
Sint-Michielstraat 98700 Tielt

Info

Voor zowat ieder vlekje of geurtje bestaat een duur en vaak milieubelastend product in een aparte flacon. We zijn er zo aan gewend geraakt. Ze niet gebruiken zou op den duur zelfs schuldgevoel veroorzaken. Want je wil het toch brandschoon, niet? Wat moeder aarde denkt van al die agressieve producten, dat is maar de vraag … Natuurvriendelijke schoonmaakmiddelen zijn economischer, zachter en vaak ideaal om je woning schoon te maken en te onderhouden. We maken op basis van kruiden en andere ingrediënten uit de natuur een milieuvriendelijk alternatief voor milieuonvriendelijke en dure producten.


 


Aan de hand van een vlotte Power Point presentatie krijg je een inzicht in de gangbare, in de handel verkrijgbare producten en de gevaren die er aan verbonden zijn. Je maakt kennis met nuttige natuurlijke basismaterialen en je krijgt tips voor gebruik. We proberen samen ook enkele technieken uit. Naar keuze ontwikkel je een allesreinigerspray, badkamerdoekjes, wc-blokjes of afwasblokjes.


En denk nu maar niet dat waspoeder of zelfs wasverzachter enkel van een multinational in tonnetjes of pakjes kan aangeschaft worden. In een tweede les leer je dat ook daar alternatieven voor zijn. Je kan zelfs kiezen tussen poeder of vloeibaar. Je wordt bewust gemaakt van schadelijke stoffen in was- en spoelmiddelen en droogkasdoekjes. We bekijken de basismiddelen, leren natuurlijk vlekken verwijderen en we bekijken recepten. Tot slot maken we zelf waspoeder en droogkastdoekjes.

Bron: UiTinVlaanderen.be