Demain

Mélanie Laurent las in een studie in Nature dat de mensheid en de wereld zouden eindigen tegen 2100. De zoveelste ontmoedigende getuigenis van de ecologische catastrofe. Samen met regisseur Cyril Dion had ze de buik vol van de negatieve berichtgeving die enkel verlamt en elke verdere hoop fnuikt. Is oplossingen tonen en een optimistisch verhaal brengen geen betere manier om vooruitgang te ...

Wanneer

  • 24 september ’20 (do)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Cultuurcentrum Gildhof
adres
Sint-Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

Mélanie Laurent las in een studie in Nature dat de mensheid en de wereld zouden eindigen tegen 2100. De zoveelste ontmoedigende getuigenis van de ecologische catastrofe. Samen met regisseur Cyril Dion had ze de buik vol van de negatieve berichtgeving die enkel verlamt en elke verdere hoop fnuikt. Is oplossingen tonen en een optimistisch verhaal brengen geen betere manier om vooruitgang te boeken?


Ze reizen de wereld rond en ontmoeten ze pioniers van verandering. Verspreid over 10 landen en 3 continenten ontmoeten ze mensen die geloven dat het anders kan én de daad bij het woord voegen: omtrent de ecologische problematiek, landbouw en energie, maar ook economie, democratie en opvoeding. Door deze positieve en concrete initiatieven samen te brengen, ontdekken ze hoe de wereld van morgen er uit kan zien. Een verfrissende blik op gekende problemen, waarbij we niet aangezet worden tot verandering via dreigementen, maar net via een uitnodiging die je zin geeft om mee te doen.


 


 

Bron: UiTinVlaanderen.be