Cursussen Nederlands voor anderstaligen Tielt

Deze informatie is niet meer actueel!
Bij CVO Scala kan je Nederlands leren op jouw tempo. Je kan overdag, 's avonds en in het weekend les volgen in verschillende trajecten: • standaard: intensief (4x of 5x per week), half-intensief (2x per week), 1x per week; • snel (verkort): Academisch Nederlands (voltijds); • traag (verlengd): voor traaglerenden (2x of 3x per week); • @home: je studeert thuis en komt per niveau één of twee ...

Wanneer

  • 04 januari ’21 (ma)
    -
    22 februari ’21 (ma)

Prijs

€ 72,00 (Basistarief: 72,00 €; Gedeeltelijke vrijstelling: 36,00 €; Volledige vrijstelling: 0,00 €)

Waar

naam
CVO Scala - Stationstraat
adres
Stationstraat 678700 Tielt

Info

Bij CVO Scala kan je Nederlands leren op jouw tempo.

Je kan overdag, 's avonds en in het weekend les volgen in verschillende trajecten:
• standaard: intensief (4x of 5x per week), half-intensief (2x per week), 1x per week;
• snel (verkort): Academisch Nederlands (voltijds);
• traag (verlengd): voor traaglerenden (2x of 3x per week);
• @home: je studeert thuis en komt per niveau één of twee maal naar de les.

Je kan kiezen uit mondelinge, schriftelijke en gecombineerde trajecten. In Roeselare hebben we een traject voor ploegenwerkers. Er zijn gratis sessies logopedie en remediëring mogelijk en onze trajectbegeleiders helpen je om jouw ideale studietraject te vinden.

Voorbereiding op het theoretisch rijbewijs B - voor anderstaligen
Wil je graag je theoretisch rijbewijs B behalen? Vind je het moeilijk om de regels van het verkeer alleen te begrijpen en te studeren? In deze cursus leer je moeilijke woorden uit het verkeersreglement begrijpen, de verkeersborden (her)kennen, alles over voorrang verlenen, welke boetes er bestaan en nog veel meer. Op het einde van de cursus maak je een proefexamen.

Nederlands voor technische beroepen
Wil je graag zo snel mogelijk aan het werk? Deze cursus bereidt je voor op een beroepsopleiding of een job in de technische sector (o.a. elektriciteit, metaal, horeca, logistiek, schoonmaak, bouw, transport). We bieden de cursus in samenwerking met de VDAB aan. De opleiding vraagt een voltijds engagement. Na de opleiding volg je een beroepsopleiding bij de VDAB, loop je stage of ga je werken in de technische sector (bij voldoende werkervaring en bewezen technische competenties). In deze cursus is er ook aandacht voor sollicitatietraining.

Stage - Nederlands oefenen
Wil je graag Nederlands oefenen buiten de schoolmuren? Dat kan! In deze cursus krijg je de kans om nieuwe woorden en vaardigheden te leren, sociale contacten te leggen en kennis te maken met de Vlaamse werkcultuur. Je doet een taalstage van 41 lestijden en volgt ook vijf lessen Nederlands op school. Tijdens de lessen bespreek je wat goed en minder goed ging en krijg je ook tips van de leerkracht. We selecteerden de stageplaatsen (bv. Oxfam, bibliotheken, lagere scholen, woonzorgcentra, KV Kortrijk, De Gavers, kinderboerderijen) en kiezen samen met jou de meest geschikte plaats.

Naast deze trajecten en cursussen kan je bij ons terecht voor heel wat andere modules Nederlands, zoals Sollicitatietraining voor anderstaligen, Boekenclub en Zakelijk Nederlands.

Heb je nog nooit Nederlands gevolgd? Meld je dan eerst aan bij het Agentschap Integratie en Inburgering (www.integratie-inburgering.be).

Bron: UiTinVlaanderen.be