Transitie naar een nieuwe voedingscultuur

Deze informatie is niet meer actueel!
"Een transitie naar een nieuwe voedingscultuur zal pas echt duurzaam zijn als de uiterlijke verandering gedragen wordt door een innerlijke transitie." (Peter Vandermeersch)   Het winst-georiënteerde handelen, het streven naar macht en het kwantitatieve denken kenmerken onze cultuur en dus ook onze voedingscultuur. Een nieuwe voedingscultuur zou niet alleen biologischer, ecologischer en meer ...

Wanneer

  • 18 januari ’21 (ma)
    van 19.30 u tot 21.15 u

Prijs

€ 10,00 (Basistarief: 10,00 €; Standaardprijs: 10,00 €)

Waar

naam
Cultuurcentrum Gildhof
adres
Sint-Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
vorming@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

"Een transitie naar een nieuwe voedingscultuur zal pas echt duurzaam zijn als de uiterlijke verandering gedragen wordt door een innerlijke transitie." (Peter Vandermeersch)


 


Het winst-georiënteerde handelen, het streven naar macht en het kwantitatieve denken kenmerken onze cultuur en dus ook onze voedingscultuur. Een nieuwe voedingscultuur zou niet alleen biologischer, ecologischer en meer organisch moeten zijn volgens Peter Vandermeersch. Ze zou ook vanuit andere ideeën, waarden en perspectieven moeten vertrekken.


 


Hoe kan zo’n nieuwe voedingscultuur eruit zien?


Peter Vandermeersch (Vegetarische Kookschool De Zonnekeuken) bespreekt zowel de voedingsstoffen als de levenskrachten van een voedingsmiddel. De levenskracht is een interessant criterium (naast de inhoudsstoffen) om de kwaliteit van voedsel te beoordelen.


Ook de mens ziet hij in een ruimer perspectief. Naast de fysieke voeding moet de mens ook gevoed worden op het vlak van zijn bewustzijn (op geestelijk vlak). In een toekomstige voedingscultuur is het belangrijk dat de mens niet alleen technisch of louter fysisch wordt bekeken maar ook als een wezen dat zoekt naar ontwikkeling, verbinding en perspectief.


 


Inschrijven kan via CC Gildhof of https://www.vormingplusmzw.be/transitie-naar-een-nieuwe-voedingscultuur-online.


Deze infosessie verloopt online via Zoom.
Inschrijvingen worden daags voordien afgesloten (23u55). Je ontvangt op dat moment een e-mail met de deelnamelink en het wachtwoord. Neem vooraf onze tips voor een geslaagde videobabbel door op https://www.vormingplusmzw.be./videobellen-tips


I.s.m. CC Gildhof


 

Bron: UiTinVlaanderen.be