Billboard project: Fragile Bricks

Deze informatie is niet meer actueel!
Vanaf maart zal u misschien even verbaasd opkijken als u in Tielt de hoek omdraait en plots een verrassend beeld ontwaart. Op tien muren in het centrum zullen even veel opmerkelijke blow-ups van kunstwerken prijken. Nu het virus straks een vol jaar ons doen en laten mee bepaalt en weldra ook in onze stad het vaccineren op kruissnelheid komt, wil Cultuurcentrum Gildhof op artistieke wijze een ...

Wanneer

 • 01 maart ’21 (ma)
  van 00.00 u
 • 02 maart ’21 (di)
  van 00.00 u
 • 03 maart ’21 (wo)
  van 00.00 u
 • 04 maart ’21 (do)
  van 00.00 u
 • 05 maart ’21 (vr)
  van 00.00 u
 • 06 maart ’21 (za)
  van 00.00 u
 • 07 maart ’21 (zo)
  van 00.00 u
 • 08 maart ’21 (ma)
  van 00.00 u
 • 09 maart ’21 (di)
  van 00.00 u
 • Toon alle datums

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Centrum Tielt
adres
Markt 138700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

Vanaf maart zal u misschien even verbaasd opkijken als u in Tielt de hoek omdraait en plots een verrassend beeld ontwaart. Op tien muren in het centrum zullen even veel opmerkelijke blow-ups van kunstwerken prijken. Nu het virus straks een vol jaar ons doen en laten mee bepaalt en weldra ook in onze stad het vaccineren op kruissnelheid komt, wil Cultuurcentrum Gildhof op artistieke wijze een moeilijk jaar onderstrepen met het gevelproject ‘Fragile Bricks’.


 


Fragile Bricks gaat uit van de kracht van poëtische beelden in het domein waar wetenschap, maatregelen en zorg geen vat op kregen. Gemis, angst, warmte, afstand, opoffering van sociaal contact, medemenselijkheid en innige bezorgdheid hebben een andere taal nodig. Kan de taal van de verbeelding, de stem van de kunstenaar, die ook steeds minder fora vond, hier wel iets mee?


 


Het leverde tien krachtige, genereuze beelden op van schilders, fotografen, installatie- en performancekunstenaars. Internationaal erkend talent, waaronder zelfs enkele streekgenoten. Beelden die zinderen, troosten, of net een echo zijn van wat we dezer dagen voelen. Nieuw werk, maar ook bestaand, dat net nu weer verrassend relevant wordt. Niet om er mee achter de muur van je bubbel te kruipen. Nee; ze mogen gezien zijn, gedeeld, besproken onder passanten in onze stad. En misschien niet helemaal begrepen, dat is goed, want ook dat strookt met deze tijden. Voor verbeelding gelden geen afstandsregels. Toen alles dicht ging merkte één van ’s werelds meest vermaarde kunstenaars, David Hockney, laconiek op: “Do remember, they can’t cancel spring” …


Er zijn kunstwerken te zien zijn van:


Steven Peters Caraballo


DD Trans


Goran Djurovic


Filip Dujardin


Bart Gielen


Gideon Kiefer


Hans Vandekerckhove


Igor Van de Poel


Nathalie Vanheule


Jonas Vansteenkiste


 


Voor wie de volledige tour wil doen met een streepje commentaar bij de werken, is een kleine, handige brochure voorzien. Deze kan u gratis afhalen tijdens de openingsuren in Cultuurcentrum Gildhof, het infopunt van het Stadhuis, de bibliotheek en Standaard Boekhandel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

foto: FragileBricks_ADV_DEF (002).jpg

Categorie

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Gildhof
Alle activiteiten
Deel deze pagina