Wilde buitendagen

Deze informatie is niet meer actueel!
Er is heel wat te beleven in de natuur als kind, dingen die je moet gedaan hebben voor je 12 bent! Met de wilde-buiten-tocht doorheen een speelbos in jouw buurt zal je al heel wat ontdekken en doen. Je vindt een wilde buitendagparcours in de Huwynbossen in Lichtervelde, Vagevuurbos-Bulskampveld in Wingene en in de Meikensbossen in Dentergem Je vindt langs het parcour lintjes die aantonen dat ...

Wanneer

  • 10 april ’21 (za)
    -
    18 april ’21 (zo)

Waar

naam
Meikensbossen, Huwynsbossen en Vagevuurbossen - Bulskampveld
adres
zie hierboven8700 Tielt

Info

Er is heel wat te beleven in de natuur als kind, dingen die je moet gedaan hebben voor je 12 bent! Met de wilde-buiten-tocht doorheen een speelbos in jouw buurt zal je al heel wat ontdekken en doen. Je vindt een wilde buitendagparcours in de Huwynbossen in Lichtervelde, Vagevuurbos-Bulskampveld in Wingene en in de Meikensbossen in Dentergem

Je vindt langs het parcour lintjes die aantonen dat er een opdracht of Qr-code te vinden is, echte wildebrassen doen ze allemaal! Samen met het gezin of vriendjes wild doen in de natuur en het bos. Ga je mee op pad?

 Benodigdheden: smartphone; afhankelijk van het weer, goede schoenen of laarzen, jas, … misschien wel handig om een handdoekje mee te nemen om de handjes eens te kunnen afvegen, heb je thuis nog een vergrootglas? een loeppotje? zakmes? Sommige uitdagingen worden leuker of spannender met een vergrootglas of zakmes :)

 Belangrijk: iedereen is welkom in het speelbos, jij en ik maar ook dieren en planten. Daarom is het zeer belangrijk dat we goed voor de natuur zorgen! Laat geen afval achter, doe bomen en plantjes geen pijn en laat ze lekker groeien en blijf op de paadjes als je buiten het speelbos bent.

We moeten ook goed voor elkaar zorgen en dat doen we door afstand te houden van elkaar, is het druk bij een opdrachtje? ga gerust op zoek naar de volgende opdracht of neem voldoende afstand en wacht even.

Startplaatsen:

- Vagevuurbos-bulskampveld: we gaan op pad langs de expiditieroute Bulskampveld, de hele route is speelzone dus ja, je kan helemaal wild gaan! Start Parking Rode Kruis Opvangcentrum, Boskapeldreef 6, 8750 Wingene

- In de Huwynsbossen starten we aan de parking in de Beverenstraat (8810 Lichtervelde), goed opletten: een stuk van het wilde-buitenparcours is geen speelbos dus zorg goed voor de natuur op deze stukken!

- In de Meikensbossen gaan we van start aan de hoofdingang in de Ankelaarstraat in Dentergem. 

Deelname is gratis. Inschrijven is niet nodig.

Activiteit loopt van 10/04/2021 10:00 uur tot 18/04/2021 17:00