Birdathon 2021

Zaterdag 8 mei 2021 gaat de 2de editie van de Westvlaamse Birdathon door. De eerste editie telde 8 deelnemende vogelwerkgroepen, verdeeld over onze provincie.Tijdens die Birdathon is het de bedoeling om binnen het grondgebied van West-Vlaanderen zo veel mogelijk soorten vogels op 1 dag te spotten.  Ook dit jaar zal vogelwerkgroep 'De Torenvalk' van de partij zijn. Met deze werkgroep bestrijken ...

Wanneer

  • 08 mei ’21 (za)
    van 08.00 u tot 20.00 u

Waar

naam
werkingsgebied van NP De Torenvalk
adres
onbepaald8700 Tielt

Info

Zaterdag 8 mei 2021 gaat de 2de editie van de Westvlaamse Birdathon door. De eerste editie telde 8 deelnemende vogelwerkgroepen, verdeeld over onze provincie.Tijdens die Birdathon is het de bedoeling om binnen het grondgebied van West-Vlaanderen zo veel mogelijk soorten vogels op 1 dag te spotten. 

Ook dit jaar zal vogelwerkgroep 'De Torenvalk' van de partij zijn. Met deze werkgroep bestrijken we het volledige gebied van Natuurpunt De Torenvalk.

De Birdathon wordt coronaproof georganiseerd. Hoe dit nu zal moeten verlopen, hangt af van de in mei geldende voorschriften terzake. 

De periode rond 8 mei zijn er nog veel doortrekkende vogels en zelfs verdwaalde soorten aanwezig. Ook zingen de broedvogels nog volop. Hopelijk hebben we ideaal weer. In 2020 werden er in totaal over heel West-Vlaanderen 197 vogelsoorten gespot. Hopelijk evenaren, of verbeteren we zelfs, dit cijfer in 2021!

 Ben je geïnteresseerd om deel te nemen, schrijf je dan liefst in op onderstaand mail adres:

francky.durnez@detorenvalk.be

Meld zeker waar je denkt de telling uit te voeren.

Waarom inschrijven? Wel, afhankelijk van de geldende corona maatregelen zouden we graag in al of niet kleine groepjes de inventarisatie uitvoeren. Hierbij zullen we zorgen voor ervaren vogelaars die de beginnelingen kunnen begeleiden. Ieder ingeschrevene zal gecontacteerd worden en geïnformeerd worden waar in zijn/haar omgeving er een groep werkzaam zal zijn, zodat hij/zij kan aansluiten. Ook wordt op die manier vermeden dat verschillende personen dezelfde regio tellen zonder van elkaar te weten. Opgepast: sommige groepen gaan met de fiets op stap!

Hopelijk tot de negende mei?