Eiffel

Deze informatie is niet meer actueel!
Na zijn samenwerking aan het Vrijheidsbeeld is Gustave Eiffel op het hoogtepunt van zijn carrière. De Franse regering wilde dat hij iets spectaculairs zou creëren voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Eiffel verdiende al zijn sporen als vooruitstrevend ingenieur door mee te werken aan het Amerikaanse vrijheidsstandbeeld. Eiffel was alleen geïnteresseerd in h...

Wanneer

  • 15 december ’21 (wo)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 7,00 (-26j - 5,00 euro, +65j - 5,00 euro)

Waar

naam
Schouwburg
adres
Sint Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

Na zijn samenwerking aan het Vrijheidsbeeld is Gustave Eiffel op het hoogtepunt van zijn carrière. De Franse regering wilde dat hij iets spectaculairs zou creëren voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Eiffel verdiende al zijn sporen als vooruitstrevend ingenieur door mee te werken aan het Amerikaanse vrijheidsstandbeeld. Eiffel was alleen geïnteresseerd in het grootstedelijke project. Alles verandert als hij zijn jeugdliefde ontmoet. Hun verboden relatie inspireerde hem om de skyline van Parijs voorgoed te veranderen met het beroemdste stadsmonument aller tijden.


Deze fraai vormgegeven biopic kleurt zo nu en dan buiten de lijntjes van de waarheid. Maar wie rouwt daarom? Hij verenigt alles waar Parijsliefhebbers het voor hebben: één van de grootste Franse symbolen, het decor en de kostuums van de negentiende eeuw, het vernuft en geloof in de vooruitgang en … romantiek.
F/2021/108 min.


Van: Martin Bourboulon


Met: Romain Duris, Emma Mackey, Armande Boulanger, Pierre Deladonchamps, Jérémy Lopez

foto: eiffelaff.jpg foto: Film-Eiffel-3-1260x740.jpg foto: Eiffel 2.jpg foto: Eiffel 1.jpg foto: Eiffel 3.jpg

Categorie

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Gildhof
Alle activiteiten
Deel deze pagina