Nomadland

Deze informatie is niet meer actueel!
De V.S. is ver afgedreven van ‘the land of opportunity’. Dat een film die deze ongemakkelijke waarheid schetst oscars wegkaapt voor beste film, regie en vrouwelijke hoofdrol is een teken van jewelste: de identiteitscrisis zit diep. We volgen Fern, een kranige rijpe vrouw. Na het overlijden van haar man, de sluiting van de mijn waar hij werkte en de teloorgang van het stad...

Wanneer

  • 13 oktober ’21 (wo)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 7,00 (-26j - 5,00 euro, +65j - 5,00 euro)

Waar

naam
Schouwburg
adres
Sint Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

De V.S. is ver afgedreven van ‘the land of opportunity’. Dat een film die deze ongemakkelijke waarheid schetst oscars wegkaapt voor beste film, regie en vrouwelijke hoofdrol is een teken van jewelste: de identiteitscrisis zit diep.


We volgen Fern, een kranige rijpe vrouw. Na het overlijden van haar man, de sluiting van de mijn waar hij werkte en de teloorgang van het stadje waar ze woonde, knoopt ze de eindjes aan elkaar. Fern sluit zich aan bij een groep rondreizende zestigers en zeventigers die bij de financiële crisis van 2008 huis en baan zijn verloren en verder moeten in het Amerika zonder sociaal vangnet. Het zijn de mensen die zijn uitgespuugd door het kapitalistische systeem en bestaan bij de gratie van seizoensarbeid: nu eens een paar weken pakketjes inpakken bij Amazon, dan weer schoonmaken op een camping. Ze vormen een schaduwmaatschappij naast het Amerikaanse ideaal. Meer dan kommer en kwel is Nomadland een schitterend geacteerd portret van een kranige, warme vrouw, een survivor. Een ongepolijste Frances McDormand geeft met waardigheid een menselijke stem.


VS/2020/107 min.


Regie: Chloé Zhao


Met: Frances McDormand, David Strathairn, Gay DeForest, Patricia Grier, Linda May.