Geike Arnaert&Hydrogen Sea

Deze informatie is niet meer actueel!
Tien jaar lang was Geike Arnaert het gezicht van de internationaal gelauwerde band Hooverphonic. Eind 2008 koos ze voor een solocarrière. Acht jaar na For The Beauty Of Confusion (2011) kwam haar langverwachte tweede soloalbum Lost In Time uit. De totstandkoming bleek een ware zoektocht: tientallen songs en ideeën passeerden de revue. Tot Geike in contact kwam met Joost Zweegers, Mr Novastar, ...

Wanneer

  • 10 september ’21 (vr)
    van 20.30 u tot 22.30 u

Prijs

€ 24,00 (Basistarief: 24,00 €; -26j: 22,00 €; +65j: 22,00 €)

Waar

naam
Schouwburg
adres
Sint Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

Tien jaar lang was Geike Arnaert het gezicht van de internationaal gelauwerde band Hooverphonic. Eind 2008 koos ze voor een solocarrière. Acht jaar na For The Beauty Of Confusion (2011) kwam haar langverwachte tweede soloalbum Lost In Time uit. De totstandkoming bleek een ware zoektocht: tientallen songs en ideeën passeerden de revue. Tot Geike in contact kwam met Joost Zweegers, Mr Novastar, en op creatief vlak alles op zijn plaats viel. Uit hun samenwerking vloeide een tiental nummers voort voor haar fantastische Engelstalige popplaat: Lost In Time. Je hoorde de bloedmooie singles Off Shore, Middle of the Night en Lost In Time wellicht al op de radio.



Eind 2020 maakte Hooverphonic verrassend wereldkundig dat Geike opnieuw de frontvrouw van de band wordt. A match made in heaven!



Hydrogen Sea is het project van het Brusselse duo PJ (Pieterjan) Seaux (werkte samen met o.a. Zwangere Guy, Selah Sue, Sioen en Geike) en Birsen Uçar. Met stem, vleugelpiano en analoge effecten creëert dit duo een melancholische klankwereld van uitgepuurde, warme elektronica, gecombineerd met de prachtige stem van Birsen. Hydrogen Sea bracht al twee succesvolle albums uit: In Dreams (2016) en Automata (2019). Nummers als Wear Out, Beating Heart, Run en Flogsta werden grijsgedraaid op Radio 1 en Studio Brussel.
In deze set brengt Hydrogen Sea een mix van oudere en nieuwe nummers. Melancholische dreampop voor fans van Oscar and the Wolf, Beach House en The Bony King of Nowhere.



Een bijzonder dubbelconcert om bij weg te dromen!



www.hydrogensea.com


www.geike.be




‘Lost In Time is een Engelstalige popplaat van uitzonderlijk hoog niveau’ -  Maxazine.nl



‘Automata werd een ode aan het analoge, middenin een wereld van digitale hysterie’ - De Morgen



Geike: Geike Arnaert: stem


Robby Govaerts: gitaar


Pedro Gordts: toetsen & piano


PJ Seaux: bas


Steven Van Gelder: drums


foto: Isabel Miquel Arques


Hydrogen Sea:


Birsen Uçar: stem


PJ Seaux: toetsen & elektronica


foto: Alexander Popelier

Bron: UiTinVlaanderen.be