Digidokter - Bijleren met apps

Deze informatie is niet meer actueel!
Sinds de oertijd ontwikkelt de leercapaciteit van de homo sapiens zich in een voortdurende stroomversnelling. Het zit in het menselijk dna om te willen bijleren. Terwijl het vroeger vaak flink zoeken was naar een goed informatiekanaal, staan sinds de komst van het internet de informatiekanalen constant wijd open. Bijleren doen we tegenwoordig bijna non-stop en dit proces verloopt grotendeels ...

Wanneer

  • 18 september ’21 (za)
    van 10.00 u tot 12.00 u

Prijs

€ 5,00 (Basistarief: 5,00 €)

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Info

Sinds de oertijd ontwikkelt de leercapaciteit van de homo sapiens zich in een voortdurende stroomversnelling. Het zit in het menselijk dna om te willen bijleren. Terwijl het vroeger vaak flink zoeken was naar een goed informatiekanaal, staan sinds de komst van het internet de informatiekanalen constant wijd open. Bijleren doen we tegenwoordig bijna non-stop en dit proces verloopt grotendeels via schermpjes.
In deze demo starten we met de meest elementaire handeling: hoe zoeken we informatie op en waar vinden we informatie die betrouwbaar is? We graven info op uit Google en uit Wikipedia om vervolgens ook YouTube, ofwel de educatieve grot van Alibaba, tegen het licht te houden. Tot slot gaan we ook nog dieper in op Duolingo (talen leren) Google Maps en Google Earth (aardrijkskunde) en Google Arts&Culture (cultuur).

Bron: UiTinVlaanderen.be