Boterhammen in de tuin: Ann Driessen - De schat van Merkem

Deze informatie is niet meer actueel!
1914. Karel Balduck is horlogemaker-juwelier-koster. Hij woont met zijn vrouw en 7 kinderen in Merkem, een dorp tussen Ieper en Diksmuide. De Duitsers vallen België binnen en Karel is bang om alles te verliezen. Hij laat een zinken bak maken en steekt er alle waardevolle voorwerpen in, van eigendomsakten tot juwelen. Hij begraaft zijn kist vervolgens in zijn tuin waarna hij met zijn gezin op ...

Wanneer

  • 16 september ’21 (do)
    van 12.15 u tot 13.15 u

Prijs

€ 2,50 (Basistarief: 2,50 €)

Waar

naam
Tuin De Brabandere
adres
Generaal Maczekplein8700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be

Info

1914. Karel Balduck is horlogemaker-juwelier-koster. Hij woont met zijn vrouw en 7 kinderen in Merkem, een dorp tussen Ieper en Diksmuide. De Duitsers vallen België binnen en Karel is bang om alles te verliezen. Hij laat een zinken bak maken en steekt er alle waardevolle voorwerpen in, van eigendomsakten tot juwelen. Hij begraaft zijn kist vervolgens in zijn tuin waarna hij met zijn gezin op de vlucht slaat. Merkem ligt aan de verkeerde kant van de Ijzer en valt in handen van de Duitsers. Na een lange vlucht vol rampspoed en ontbering komt Karel aan in Haringen. Zijn gezin is helaas niet meer compleet. In 1918 eindigt de oorlog. Karel herinnert zich uiteraard nog zijn zinken schatkist. Merkem is echter nauwelijks nog te herkennen en zomaar gaan graven tussen achtergebleven oorlogsmunitie is ook geen goed idee. Vindt Karel zijn kostbare bezittingen nog terug?
Karel Balduck was de grootvader van de echtgenoot van journaliste Ann Driessen. Nadat ze een flard van dit verhaal opving, ging ze graven in de familiegeschiedenis van haar man om de hele toedracht boven te spitten. Op donderdag 16 september komt ze met dit boeiende verhaal naar Tielt.

Bron: UiTinVlaanderen.be