Apero con Fuoco: Accordeon en Gitaar in de schijnwerpers

Deze informatie is niet meer actueel!
Iben Naessens (gitaar), Luca Pignata (accordeon) en José Ligero (flamenco zang) zijn te gast tijdens het volgende Apero con Fuoco concert. Iben en Luca zijn allebei leerkracht aan de Tieltse academie. Ze verzorgen samen een programma dat de rijke veelzijdigheid van beide instrumenten in al zijn facetten laat horen en zien. Iben begon zijn gitaaropleiding in Tielt in de klas van Lu...

Wanneer

  • 06 februari ’22 (zo)
    van 11.00 u tot 12.00 u

Prijs

€ 12,00 (Leerlingen Academie - 5,00 euro)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Info

Iben Naessens (gitaar), Luca Pignata (accordeon) en José Ligero (flamenco zang) zijn te gast tijdens het volgende Apero con Fuoco concert.


Iben en Luca zijn allebei leerkracht aan de Tieltse academie. Ze verzorgen samen een programma dat de rijke veelzijdigheid van beide instrumenten in al zijn facetten laat horen en zien.


Iben begon zijn gitaaropleiding in Tielt in de klas van Luc Cauwelier. Reeds tijdens zijn masterstudies aan het conservatorium in Gent begon hij zich te specialiseren in de traditie van de Spaanse flamencomuziek, o.a. door een jaar studie in Sevilla. Tijdens het concert brengt hij dan ook een programma waarin de vurige flamencostijl aan bod komt. Hij nodigde hiervoor flamenco-zanger José Ligero uit: samen brengen ze flamenco uit de verschillende stijlen en regio's van Spanje. José komt uit een Spaanse kunstenaarsfamilie uit Sevilla, en verblijft sinds zijn 13° in België. Als veelzijdig flamenco-vertolker geniet hij een wereldwijde faam.


Luca Pignata put uit het rijke oeuvre van accordeon, van barok tot hedendaags.


Iben en Luca vertolken samen ook een werk van de Argentijnse tango-legende Astor Piazzoll



Het Tieltse stadsbestuur, Rotary-Club en Piano's Maene verlenen hun gewaardeerde steun aan de seizoenswerking.



Later op het seizoen van Apero con Fuoc


- 13/03: Crossbones Trombones - Malpertuis of CC Gildhof, afhankelijk  van corona-maatregelen


5 trombonisten met o.a. Bram Meese en Peter Delannoye brengen "Slide'n Five", een mix  van klassiek, jazz, film en popmuziek met o.a. werk van Willie Verdievel


- 24/04: Sam Hinnekens (drums)&Tore Snauwaert (basgitaar) - CC Gildhof (concert i.s.m. Lions Club: laureaten academie en collega's)

foto: Apero4 web.jpg foto: Apero con Fuoco.jpg

Categorie

Organisatie

naam
Stedelijke academie voor muziek en woord Tielt
Alle activiteiten
Deel deze pagina