De katharen - Vrienden van God

Deze informatie is niet meer actueel!
De katharen blijven een veelbesproken en intrigerend onderwerp. Waren het duivelaanbidders, dweepten ze met dood en zelfdoding en bezaten ze zelfs de Graal? En het recentste gerucht: hebben ze überhaupt wel bestaan? Mieke Felix gaat in op de verhalen die in de twaalfde en dertiende eeuw de ronde deden over de katharen. Ze neemt je mee doorheen de geschiedenis van kruistochten, de pause...

Wanneer

 • 19 oktober ’21 (di)
  van 14.00 u tot 16.00 u
 • 26 oktober ’21 (di)
  van 14.00 u tot 16.00 u
 • 09 november ’21 (di)
  van 14.00 u tot 16.00 u
 • 16 november ’21 (di)
  van 14.00 u tot 16.00 u

Prijs

€ 66,00 (Met Davidsfonds Lidkaart - 58,00 euro)

Waar

naam
Hotel Shamrock
adres
Euromarktlaan 248700 Tielt

Info

De katharen blijven een veelbesproken en intrigerend onderwerp. Waren het duivelaanbidders, dweepten ze met dood en zelfdoding en bezaten ze zelfs de Graal? En het recentste gerucht: hebben ze überhaupt wel bestaan?

Mieke Felix gaat in op de verhalen die in de twaalfde en dertiende eeuw de ronde deden over de katharen. Ze neemt je mee doorheen de geschiedenis van kruistochten, de pauselijke Inquisitie en brandstapels. Aan de hand van hun teksten, commentaren van tegenstanders en getuigenissen voor de rechtbanken van de Inquisitie leer je meer over het katharisme.


Je stapt binnen in een wereld van andersdenkenden die zichzelf toch christenen noemden, maar niet in mirakels geloofden en de eucharistie verwierpen. Christenen die ervan overtuigd waren dat wij, mensen, vrienden van God zijn en niet thuishoren in deze wereld, omdat God geen lijden, dood, oorlog en vervolging wil. Maak kennis met een uniek historisch en religieus fenomeen.