Themawandeling: Van tere makelij

Deze informatie is niet meer actueel!
Een blik door de unieke brandglasramen van de Sint-Pieterskerk en het pand van het minderbroedersklooster (Tabor). Start aan de ingang van de Paterskerk (Patersdreef, Kortrijkstraat) In deze wandeling belichten we de fragielste en tere elementen van beide kerken, die telkens een sterk staaltje glazenierskunst etaleren in diverse stijlen. In de Sint-Pieterskerk waren drie verschillende ...

Wanneer

  • 26 september ’21 (zo)
    van 00.00 u tot 23.59 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Paterskerk
adres
Patersdreef8700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 81 11
info@tielt.be

Info

Een blik door de unieke brandglasramen van de Sint-Pieterskerk en het pand van het minderbroedersklooster (Tabor). Start aan de ingang van de Paterskerk (Patersdreef, Kortrijkstraat)

In deze wandeling belichten we de fragielste en tere elementen van beide kerken, die telkens een sterk staaltje glazenierskunst etaleren in diverse stijlen. In de Sint-Pieterskerk waren drie verschillende glaskunstenaars aan het werk in variërende technieken. Hier springen de brandglasramen van de Duits-Nederlandse kunstenaar Max Weiss in het oog die een kunstzinnig cachet aan de kerk geven. In de pandgang van de minderbroeders staan we stil bij de uiterst uniek bewaarde reeks van 22 glasmedaillons uit de 17de eeuw: fragmenten uit het leven van de H. Franciscus en wapenschilden van adellijke weldoeners die de goede relaties bevestigen tussen dit geestelijk centrum en edellieden uit de wijde omgeving.

Start: stipt om 10u aan de ingang van de Paterskerk. De wandeling duurt 2 uur.

Bron: UiTinVlaanderen.be