Boterhammen in de bib: Rein Janssens - De kracht van literatuur

Het lijkt wel een anachronisme in de digitale wereld waarin we vandaag leven maar nooit werden er zoveel boeken geschreven, uitgegeven en gelezen als vandaag. Als cultuurproduct is het boek niet bepaald een nieuwkomer. Het boek bestaat al vele honderden jaren en in al die tijd veranderde er zo goed als niets aan het basisconcept. Samen met het vuur, het wiel en elektriciteit staat het bo...

Wanneer

  • 28 oktober ’21 (do)
    van 12.15 u tot 13.15 u

Prijs

€ 2,50

Waar

naam
Cultuurcentrum Gildhof
adres
Sint-Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be

Info

Het lijkt wel een anachronisme in de digitale wereld waarin we vandaag leven maar nooit werden er zoveel boeken geschreven, uitgegeven en gelezen als vandaag. Als cultuurproduct is het boek niet bepaald een nieuwkomer. Het boek bestaat al vele honderden jaren en in al die tijd veranderde er zo goed als niets aan het basisconcept. Samen met het vuur, het wiel en elektriciteit staat het boek ergens in de top 10 van meest succesvolle uitvindingen ooit. Maar wat verklaart eigenlijk het succes van het boek?
Rein Janssens is germanist en staat met beide benen in het uitgeversvak. Ze vertelt verhalen over boeken en zoekt zo een antwoord op de vraag waarom we eigenlijk zo graag lezen. Wat gebeurt er in ons hoofd als we een verhaal lezen en hoe is het mogelijk dat een verhaal een grote impact op ons nalaat, ook al weten we als lezer heel goed dat alles verzonnen is? Rein Janssens gaat dieper in op de betekenis van het lezen zelf. Haar lezing biedt ons een boeiende inkijk in taal, in lezen en in schrijven.