Landschapswandeling rond de Poelberg en door het Meikensbos in Tielt en Dentergem.

Deze informatie is niet meer actueel!
We maken een wandeling van zo'n 6 à 7 kilometer in de omgeving van het hoogste punt van Tielt, de Poelberg. Het oude parochieschooltje is nu omgetoverd tot een tearoom met kleine tentoonstellingsruimte over het landelijke schoolse leven van vroeger. Terug in de tijd, dus.. Tijdens onze wandeling is er aandacht voor het landschap en de historiek, maar uiteraard genieten we vooral van alles wat ...

Wanneer

  • 26 september ’21 (zo)
    van 14.00 u tot 16.30 u

Waar

naam
Poelbergsite
adres
Poelberg 1 8700 Tielt8700 Tielt

Info

We maken een wandeling van zo'n 6 à 7 kilometer in de omgeving van het hoogste punt van Tielt, de Poelberg. Het oude parochieschooltje is nu omgetoverd tot een tearoom met kleine tentoonstellingsruimte over het landelijke schoolse leven van vroeger. Terug in de tijd, dus..

Tijdens onze wandeling is er aandacht voor het landschap en de historiek, maar uiteraard genieten we vooral van alles wat de natuur ons te bieden heeft. We verkennen op onze tocht het Meikensbos. Het ganse gebied werd omgetoverd tot een waardevol natuurgebied waar wandelaars en natuurliefhebbers aan hun trekken komen. Op onze terugweg  passeren we ook de Poelbergmolen die in 1726 voor het eerst in gebruik werd genomen en het landschap mee bepaalt. Een pareltje van oude bouwkunst….

Afspraak om 14u aan de Poelbergsite, Poelberg 1 in Tielt

Het einde van de wandeling is voorzien rond 16 uur 30.

Kom mee met ons genieten !

Info: Patrick Vandenbussche (056/609.228)

Bron: UiTinVlaanderen.be