Gezond vermageren

Deze informatie is niet meer actueel!
Gezond leven... het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. CM kan je hierbij helpen. In acht lessen leert een ervaren diëtiste een gezond eetpatroon aan en maak je kennis met 'gewichtsvriendelijke' recepten. Omdat gezond leven meer is dan enkel gezonder eten, besteden we ook aandacht aan beweging, levensstijl en de psychologische aspecten van gezonde voeding.

Wanneer

 • 14 oktober ’15 (wo)
  van 19.30 u tot 21.30 u
 • 21 oktober ’15 (wo)
  van 19.30 u tot 21.30 u
 • 04 november ’15 (wo)
  van 19.30 u tot 21.30 u
 • 18 november ’15 (wo)
  van 19.30 u tot 21.30 u
 • 09 december ’15 (wo)
  van 19.30 u tot 21.30 u
 • 06 januari ’16 (wo)
  van 19.30 u tot 21.30 u
 • 03 februari ’16 (wo)
  van 19.30 u tot 21.30 u
 • 09 maart ’16 (wo)
  van 19.30 u tot 21.30 u

Prijs

€ 75,00 (CM-leden betalen 75 euro, niet-leden 150 euro)

Waar

naam
CM-regiokantoor
adres
Oude Stationsstraat 128700 Tielt

Tickets

website
http://www.cm.be/agenda

Contact

Telefoon
051 26 53 00
gezondheidspromotie.roeselaretielt@cm.be

Info

In een reeks van acht lessen gaan we onder begeleiding van een ervaren diëtiste op zoek naar een gezond eet- en beweegpatroon. Drie maanden na de laatste les, komen we nog eens samen om te zien hoe het op dat moment gaat: houdt iedereen goed vol? Beweeg je nog altijd? En hoe zit het nu met je gewicht? Het is ook het uigelezen moment om je vragen of onzekerheden te delen met de voedingsdeskundige.

Inhoud van de cursus
Om gewichtsverlies op lange termijn te bereiken, volstaat het niet om enkel gezonder te eten en daarom werken we in deze cursus ook op beweging en levensstijl. De lessen steken boordevol tips en praktische informatie voor al wie op een duurzame en haalbare manier zijn gewicht onder controle wil houden. Deze groepscursus biedt ondersteuning. Je kunt er je verhaal kwijt en wordt opgevolgd. Bij elke bijeenkomst is er een weegmoment en kans tot een persoonlijke begeleiding.

Hieronder vind je een korte samenvatting per les. In elke les verbeten we je nota’s van de voorbije weken en je krijgt telkens nieuwe recepten mee naar huis.

* Les 1: actieve voedingsdriehoek, BMI + middelomtrek, energiebalans, kalorische waarde van voedingmiddelen, dieetschema man + vrouw
* Les 2: dagschema; bordspiegel, waarden /waardering, uitleg omron impedantiemeter
* Les 3: de psychologie achter ‘vermageren’, hoe weerstaan aan ‘goestingskes’
* Les 4: doelfiche, stappenplan, kalorie-arme kooktechnieken, etiketten lezen en interpreteren
* Les 5: Voordelen van bewegen, hoe start ik met bewegen?, en nu in de praktijk…
* Les 6: Light producten, stappenplan, doelstelling, welke zijn mijn struikelblokken?
* Les 7: Hoe breng ik variatie in mijn dieetschema (14-dagen menu zomer/winter), stappenplan, doelstelling
* Les 8: hoe blijf ik gezond eten en goed bewegen?, recepten uit een tijdschrift/ internet bewerken om in te passen in dagschema, stappenplan, doelstelling, Nazorg van een dieet: hoe blijf ik op peil met mijn gewicht? (kalender)

Doelgroep
Deze cursusreeks richt zich specifiek tot mensen met een BMI (Body Mass Index) van minimaal 25 en minstens 2 reeds aanwezige risicofactoren (bijv. hoge bloeddruk, suikerziekte...). Personen met een BMI hoger dan 30 kunnen zonder bijkomende voorwaarden deelnemen.
Je persoonlijk BMI bekom je door je gewicht (kg) te delen door je lengte maal lengte (uitgedrukt in meter).

Om ervoor te zorgen dat we de juiste doelgroep bereiken, zal iedereen die zich inschrijft, per e-mail een intakeformulier ontvangen. De begeleidende diëtiste zal de formulieren nazien en op basis daarvan beslissen of je aan de cursus kan deelnemen of niet.

Bron: UiTinVlaanderen.be