Tentoonstelling: de vliegtuigramp van Aarsele

Deze informatie is niet meer actueel!
Zaterdag 2 oktober was het precies 50 jaar geleden dat een passagiersvliegtuig van British European Airways neerstortte op een weide langs de Deinsesteenweg in Aarsele. Een tentoonstelling vertelt het verhaal van al wie betrokken was bij de ramp. Heel wat lokale Aarselenaren getuigen hoe een plotse vuurbal die zaterdagmiddag een onwaarschijnlijk verhaal op gang bracht. Op basis van int...

Wanneer

  • 20 oktober ’21 (wo)
    van 00.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be

Info

Zaterdag 2 oktober was het precies 50 jaar geleden dat een passagiersvliegtuig van British European Airways neerstortte op een weide langs de Deinsesteenweg in Aarsele.

Een tentoonstelling vertelt het verhaal van al wie betrokken was bij de ramp. Heel wat lokale Aarselenaren getuigen hoe een plotse vuurbal die zaterdagmiddag een onwaarschijnlijk verhaal op gang bracht. Op basis van internationale archieven kom je ook meer te weten over de 63 buitenlandse slachtoffers van de ramp. De vele hulp- en bergingsdiensten, betrokken bij de afwikkeling van de ramp, komen eveneens aan bod. Het onderzoek naar de oorzaak van de ramp wordt verteld op basis van het recent openbaar onderzoeksdossier van de technische experten. Ten slotte is er aandacht voor de nabestaanden en de latere herdenkingen. Naast film- en fotomateriaal uit diverse archieven en collecties, kan je in de expo ook allerhande voorwerpen en herdenkingsalbums van particulieren bekijken.

Te bezoeken tijdens de openingsuren van de bib
In de polyvalente zaal van de bibliotheek
Van 20 oktober tot en met 13 november