Délicieux

Frankrijk blijft een culinair walhalla. Eeuwen bleef het ontvangen van gasten beperkt tot maaltijden in herbergen en stopplaatsen. Restaurants bestonden niet. Kookkunsten voor genodigden waren een privilege van de adel, die weinig creativiteit toeliet. Een kok moest vooral veel en dure spijzen bereiden. De Hertog van Chamfort keek dan ook vreemd op toen zijn kok plots genoeg had van die...

Wanneer

  • 01 december ’21 (wo)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 7,00 (-26j - 5,00 euro, +65j - 5,00 euro)

Waar

naam
Schouwburg
adres
Sint Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

Frankrijk blijft een culinair walhalla. Eeuwen bleef het ontvangen van gasten beperkt tot maaltijden in herbergen en stopplaatsen. Restaurants bestonden niet. Kookkunsten voor genodigden waren een privilege van de adel, die weinig creativiteit toeliet. Een kok moest vooral veel en dure spijzen bereiden. De Hertog van Chamfort keek dan ook vreemd op toen zijn kok plots genoeg had van die snoeverij. Manceron ontwikkelde de “Délicieux”, een amuse met inheemse eenvoudige ingrediënten als aardappelen en champignons. Een ware revolutie! De kok vliegt prompt de laan uit maar vindt met de hulp van een geweldige jonge vrouw de moed om zijn kookkunsten rechtstreeks aan het publiek aan te bieden. Het eerste restaurant is geboren!


Wie fan was van “Chocolat” of “The five senses”, zal hier vingers en duimen bij aflikken: een sfeervolle kostuumfilm met schitterende vertolkingen die de zintuigen prikkelt als een vijfgangenmenu. Een ode aan de Franse eetcultuur voor cinefiele lekkerbekken.




F/2021/112 min.


Van: Éric Besnard


Met: Grégory Gadebois, Isabelle Carré, Benjamin Lavernhe, Guillaume de Tonguédec, Christian Bouillette, Lorenzo Lefebvre, Marie-Julie Baup, Laurent Bateau