The Great Green Wall

Deze informatie is niet meer actueel!
Met ‘An inconvenient truth’ kwam klimaatwijziging als thema in de filmzaal. We schreven 2006. Vandaag zijn de gevolgen van Climate Change voelbaar tot in onze ondergelopen achtertuin. In de Afrikaanse Sahel, net onder de Sahara-gordel, zijn die al lang verwoestend: extreme armoede, honger en massale volksverhuizingen. Om de oprukkende woestijn een halt toe te roepen werke...

Wanneer

  • 04 november ’21 (do)
    van 20.00 u tot 21.30 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Cultuurcentrum Gildhof
adres
Sint-Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

Met ‘An inconvenient truth’ kwam klimaatwijziging als thema in de filmzaal. We schreven 2006. Vandaag zijn de gevolgen van Climate Change voelbaar tot in onze ondergelopen achtertuin.


In de Afrikaanse Sahel, net onder de Sahara-gordel, zijn die al lang verwoestend: extreme armoede, honger en massale volksverhuizingen. Om de oprukkende woestijn een halt toe te roepen werken Afrikaanse landen van Senegal tot Djibouti, met steun van de V.N. aan een project van nooit geziene ambitie: herbeplanten en terugvechten. Een groene gordel van 8.000 km van West- naar Oost-Afrika moet de grootste groene structuur op onze planeet worden.


De Malinese zangeres Inna Modja reist van Senegal tot Oost-Afrika, langs dat wereldwonder in opbouw, om de effecten van de klimaatverandering op microniveau aan het licht te brengen. Op die tocht ontmoet ze verschillende artiesten en muzikanten, die de maatschappelijke ontwrichting als onderwerp van hun kunst nemen. De hoop in hun muziek uit het vertrouwen in het megalomane plan. The Great Green Wall is een documentaire die alarmeert, maar ook getuigt van humanisme, activisme en vooral verbondenheid.


I.s.m De Stedelijke Mondiale Raad, in het kader van de 11.11.11-actie


Gratis


 


UK/2019/90 min.


Van: Jared P. Scott


Met: Inna Modja, Didier Awadi, Songhoy Blues