Wildeman

Deze informatie is niet meer actueel!
“… en toen opende het verdriet zijn zwarte muil en slokte me op met huid en haar.” Ieder jaar in augustus gaat bij de uit Vlaanderen gevluchte herbergier Beer het licht uit. Dan sluit hij zich op in z'n zolderkamer in Amsterdam om 'af te dalen' in de gebeurtenissen van z'n leven. Het is een geschiedenis van verlies en verraad, met het broeierige Antwerpen van de 16e eeuw als decorum. Ee...

Wanneer

  • 23 september ’22 (vr)
    van 20.30 u tot 22.30 u
  • 24 september ’22 (za)
    van 20.30 u tot 22.30 u
  • 14 oktober ’22 (vr)
    van 19.45 u tot 22.30 u
  • 15 oktober ’22 (za)
    van 20.30 u tot 22.30 u

Prijs

€ 18,00 (Korting basistarief 2021-2022 (-26/+65, oko leden, lerarenkaart, opendoek) - 16,00 euro, Groepstarief basisprijs 1 (vanaf 15 personen of met code) - 16,00 euro, Kansentarief - 2,00 euro)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Info

“… en toen opende het verdriet zijn zwarte muil en slokte me op met huid en haar.”

Ieder jaar in augustus gaat bij de uit Vlaanderen gevluchte herbergier Beer het licht uit. Dan sluit hij zich op in z'n zolderkamer in Amsterdam om 'af te dalen' in de gebeurtenissen van z'n leven. Het is een geschiedenis van verlies en verraad, met het broeierige Antwerpen van de 16e eeuw als decorum. Een stad die drijft op handel en geld maar waarin de eenheid zoek is. En ook Beer is verscheurd, door een verinnerlijkte pijn waar hij niet omheen kan: 3 vrouwen verloor hij in het kraambed, en nog steeds is hij op zoek naar die spreekwoordelijke andere helft. Is er voor Wildeman ook een Wildevrouw? En is dat niet de wens van iedereen?

Hoe ga je met verdriet om? Mag je langer rouwen dan de omgeving dat meestal verdraagt? Kun je pijn bezweren? Kan er een moment komen waarop je je niet meer verzet tegen de pijn, maar die als het ware omarmt? Kan verdriet ook een dierbaar bezit worden, dat niet ten gronde richt? Kunnen we het verlangen naar antwoorden en verklaringen loslaten? Die eeuwige behoefte om te begrijpen waarom de dingen gelopen zijn zoals ze gelopen zijn. Kunnen we de raadselachtigheid van het leven ook als iets moois zien?

Op uitnodiging van artistiek directeur Piet Arfeuille schrijft Jeroen Olyslaegers, uitgaande van zijn bejubelde historische roman Wildevrouw een nieuwe monoloog Wildeman voor rasverteller Bob de Moor.

Over Jeroen Olyslaegers
Jeroen Olyslaegers (1967) is schrijver van romans, columns en theaterteksten. Zijn roman 'Wij' werd genomineerd voor de Gerard Walschap Literatuurprijs. Met 'Wil' won hij de Fintro Literatuurprijs. In 2014 ontving hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn werk en maatschappelijk engagement, en de Edmond Hustinxprijs voor zijn theateroeuvre.

Over Bob De Moor
Bob De Moor (1949) is al van bij het prille begin een fundament van Theater Malpertuis. Eerst als acteur, daarna als artistiek leider (2002-2009). Na Malpertuis is De Moor bezieler geworden van het Vernieuwd Gents Volkstoneel waarmee hij, samen met vaste tekstschrijver Jo Van Damme, het genre een hernieuwde erkenning meegaf. De Malpertuisproductie 'Olivetti 82' speelde Bob maar liefst 150 keer. Tijd dus voor een waardige opvolger.