Digidokter: shazam, google lens en andere slimme apps

Deze informatie is niet meer actueel!
Je zit met een deuntje in je hoofd en je wil de titel van dat liedje weten? Voor 2008 bestond er geen andere mogelijkheid dan je vrienden en huisgenoten lastig te vallen met jouw oorworm. Vandaag kun je het deuntje even neuriën tegen de smartphone en shazam vertelt je onmiddellijk met welk liedje je in je hoofd zit. Wonderlijk! Maar de intelligente rekenkracht van Shazam verbleekt bij wa...

Wanneer

  • 18 december ’21 (za)
    van 10.00 u tot 12.00 u

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Info

Je zit met een deuntje in je hoofd en je wil de titel van dat liedje weten? Voor 2008 bestond er geen andere mogelijkheid dan je vrienden en huisgenoten lastig te vallen met jouw oorworm. Vandaag kun je het deuntje even neuriën tegen de smartphone en shazam vertelt je onmiddellijk met welk liedje je in je hoofd zit. Wonderlijk! Maar de intelligente rekenkracht van Shazam verbleekt bij wat Google Lens allemaal kan. Deze app kunnen we gerust een alwetend oog noemen. Je scant een willekeurig object (een gebouw, een plant, een sportman, …) en de app vertelt ja alles over het ingescande object.
Dergelijke apps lijken bijna tovenarij maar in werkelijkheid gaat het hier over complexe wiskundige formules die worden losgelaten op een enorme hoeveelheid data. Deze mix wordt ook wel eens 'artificiële intelligentie' genoemd. In deze sessie overlopen we de handigste functies van de populairste slimme apps.