Digidokter: Hoe bescherm ik mijn privacy en online identiteit?

Deze informatie is niet meer actueel!
Privacy is een recht dat onderschat wordt en voor online privacy geldt dit nog meer. 'Ik doe niets onwettigs dus iedereen mag alles van mij weten', horen we dan vaak. Maar stel: een hacker krijgt toegang tot jouw online agenda en hij kan meelezen in jouw dagplanning. Hij ziet dat je morgenmiddag een afspraak in de bank hebt. Die info kan hij makkelijk misbruiken. Morgenochtend belt hij j...

Wanneer

  • 19 februari ’22 (za)
    van 10.00 u tot 12.00 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Contact

Telefoon
056 260 600
info@avansa-mzw.be

Info

Privacy is een recht dat onderschat wordt en voor online privacy geldt dit nog meer. 'Ik doe niets onwettigs dus iedereen mag alles van mij weten', horen we dan vaak. Maar stel: een hacker krijgt toegang tot jouw online agenda en hij kan meelezen in jouw dagplanning. Hij ziet dat je morgenmiddag een afspraak in de bank hebt. Die info kan hij makkelijk misbruiken. Morgenochtend belt hij jou op in naam van de bank om te zeggen dat er vanwege Covid19 van op afstand wordt gewerkt. Je ruikt geen onraad. Enkel de bank is immers op de hoogte van de afspraak. U moet gewoon even rekeningnummer en pincode doorgeven om uw identiteit te bevestigen. Heel logisch allemaal. Maar enkele minuten later staan al jouw eerlijk verdiende euro's ergens op een rekening in Rusland.

Hoe valt te voorkomen dat persoonlijke gegevens in handen van malafide personen terecht komen? In deze digidoktersessie leren we alles over het beschermen van de online privacy.