Boterhammen in de bib: Hendrik Vos - Het rommelt in het Oosten

Deze informatie is niet meer actueel!
De grenzen van Europa staan onder druk in het oosten. Rusland stuurt steeds vaker bommenwerpers over de grens met Finland om de Europese reactiesnelheid te testen. Wit-Rusland importeert migranten en stuurt ze de grens met Polen en Litouwen over. Turkije onderhandelt steeds bitsiger met de E.U. over het opvangen van Syrische migranten. En dan is er ook nog Oekraïne uiteraard. Daarnaast z...

Wanneer

  • 24 februari ’22 (do)
    van 12.15 u tot 13.15 u

Prijs

€ 2,50

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be

Info

De grenzen van Europa staan onder druk in het oosten. Rusland stuurt steeds vaker bommenwerpers over de grens met Finland om de Europese reactiesnelheid te testen. Wit-Rusland importeert migranten en stuurt ze de grens met Polen en Litouwen over. Turkije onderhandelt steeds bitsiger met de E.U. over het opvangen van Syrische migranten. En dan is er ook nog Oekraïne uiteraard.
Daarnaast zitten we ook nog met enkele oostelijke lidstaten die van binnenuit de E.U. onder druk zetten: Polen en Hongarije leggen steeds vaker de Europese wetgeving naast zich neer en onttrekken zich op die manier van de E.U.. Wat drijft deze landen toch? Want uitgerekend die landen hebben juist heel veel te danken aan de unie.

Hendrik Vos is een Vlaamse politicoloog, verbonden aan de UGent. Als geen ander kent hij de werking en de geschiedenis van de Europese Unie. Wie het wil hebben over de actuele vraagstukken van Europa, kan niet om Hendrik Vos om. Op donderdag 24 februari is hij in Tielt te gast.