BOG.2.

Deze informatie is niet meer actueel!
BOG.2 een nieuwe poging het leven te herstructureren Tien jaar geleden maakten Lisa Verbelen, Sanne Vanderbruggen, Judith de Joode en Benjamin Moen de voorstelling BOG. Een poging het leven te herstructureren. Een voorstelling waarin ze het gehele leven en al haar vertakkingen probeerden te vatten en de voorstelling die de groep haar naam gaf. In 2013 deden ze, als vier twintigers, ...

Wanneer

  • 24 maart ’23 (vr)
    van 20.30 u

Prijs

€ 18,00 (+65j - 16,00 euro, -26j - 16,00 euro, Abonnementen met minstens 5 voorstellingen - 16,00 euro)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

BOG.2 een nieuwe poging het leven te herstructureren


Tien jaar geleden maakten Lisa Verbelen, Sanne Vanderbruggen, Judith de Joode en Benjamin Moen de voorstelling BOG. Een poging het leven te herstructureren. Een voorstelling waarin ze het gehele leven en al haar vertakkingen probeerden te vatten en de voorstelling die de groep haar naam gaf.


In 2013 deden ze, als vier twintigers, vanuit een gedeeld verlangen naar overzicht een eerste poging om in één voorstelling het gehele leven te herstructureren. Van geboren worden tot sterven, van zelf je eerste huisdier begraven tot vanachter het raam je kleinkinderen uitzwaaien. De voorstelling ging in première en voor even leek het klaar, maar direct daarna begon het te knagen. Dit was slechts één manier om dit leven te vatten. Om werkelijk iets te vangen van dat ding wat wij ons 'leven' noemen, namen ze een radicale keuze. BOG. besloot om elke tien jaar een nieuwe voorstelling te maken, iedere tien jaar een nieuwe poging te doen, totdat de laatste van hen de laatste adem zou uitblazen.In 2023 is het zover. Exact tien jaar na hun debuut presenteert BOG. het tweede deel van hun levenswerk over het leven. In een veranderde wereld, met verouderde lijven, geboren kinderen, gestorven familieleden en gekantelde perspectieven doen vier dertigers een nieuwe poging het leven te herstructureren. Het verlangen naar overzicht verdween en de wil om transformaties in kaart te brengen diende zich aan. In een muzikale, talige voorstelling verliest BOG. zich in de veelheid van het bestaan en zoekt zij naar nieuwe structuren in dit altijd veranderende leven.Je hoeft geen kennis van BOG. 1 te hebben om BOG. 2 te kunnen zien.


Van en door: Benjamin Moen, Judith de Joode, Lisa Verbelen, Sanne Vanderbruggen
Dramaturgie: Roos Euwe
Eindregie: Peter Seynaeve
Doneer jouw ervaringen voor de nieuwe voorstelling van BOG. 


Was jij tien jaar geleden getuige van de voorstelling BOG. een poging het leven te herstructureren? In deze voorstelling namen de net afgestudeerde twintigers van BOG. het leven onder de loep. Voor even leek hun missie klaar en af, maar al snel begon het te knagen: net als het leven kon deze voorstelling nooit echt 'af' zijn. Ze namen zich voor om elke tien jaar een nieuwe poging te doen het leven te herstructureren. Waar ieders levensloop hen ook mocht brengen, elke tien jaar zouden ze weer bij elkaar komen om de voorstelling opnieuw te schrijven, tot de laatste van hen de laatste adem zou uitblazen. Dit jaar maken de vier dertigers de balans op in de voorstelling BOG. 2. Ze beginnen met een witte bladzijde en schrijven het leven opnieuw uit. Voor het schrijven van de tekst verzamelt BOG. ervaringen van verschillende mensen, experts van het leven (jullie dus!), door middel van drie vragen.


Meld je aan voor het ledenbestand van BOG. of beantwoord als niet-lid deze vragen voor BOG.2 door dit formulier in te vullen.


https://bogcollectie.com/bog-2-vragen/