13 Harbinger Road - Uitverkocht

Deze informatie is niet meer actueel!
13 Harbinger Road' is een ontmoeting tussen drie acrobaten, twee houten objecten en één straat, die bol staat van de mogelijkheden. Harbinger, 'voorbode' in het Nederlands, verwijst naar de mysterieuze spanning die in de straat heerst. Ook het getal 13 is een omen, voor geluk of voor ongeluk? Telkens wordt een handeling aangezet, maar daarom niet meteen of daadwerkelijk uitgevoerd. In...

Wanneer

  • 11 februari ’23 (za)
    van 20.30 u

Prijs

€ 18,00 (+65j - 16,00 euro, -26j - 9,00 euro, Abonnementen met minstens 5 voorstellingen - 16,00 euro)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

13 Harbinger Road' is een ontmoeting tussen drie acrobaten, twee houten objecten en één straat, die bol staat van de mogelijkheden. Harbinger, 'voorbode' in het Nederlands, verwijst naar de mysterieuze spanning die in de straat heerst. Ook het getal 13 is een omen, voor geluk of voor ongeluk?


Telkens wordt een handeling aangezet, maar daarom niet meteen of daadwerkelijk uitgevoerd. In een intrigerende mix van theater, circus en dans worden zo mogelijke verhaallijnen zichtbaar, maar wordt de toeschouwer ook op het verkeerde been gezet. Wie of wat zal wanneer gegooid en/of gevangen worden? De spanning van 'wat te gebeuren staat' blijft centraal staan. De voorstelling balanceert dan ook tussen realiteit en droom, tussen voorbode en déjà vu.


Het startidee voor deze voorstelling was om te werken rond 'gooien' en 'vangen'. Samen met mijn medespelers vertrok ik van bewegingen uit circusdisciplines, uit sporten, gevechtskunsten en uit het dagelijkse leven. Tijdens het creatieproces gingen we op zoek naar de poëtische en komische kracht in deze bewegingen. Vaak vonden we deze kracht niet in de spectaculaire truc zelf, maar eerder in het moment ervoor, en ontstond een appreciatie voor wat normaal gezien vliegensvlug passeert. (Hendrik Van Maele)



Hendrik Van Maele
(°1995) richtte zich tijdens zijn studie aan de Academy for Circus and Performance Art in Tilburg voornamelijk op partneracrobatiek. Hij maakt deel uit van het vierkoppige collectief Familiar Faces, dat in 2017 de BNG Circusprijs won en genomineerd werd als laureaten van Circusnext en momenteel toert met de productie 'Surface'. Als maker wordt hij gedreven door de rariteiten van het dagelijkse leven. Momenteel is Van Maele 'Maker voor twee jaar' bij TENT, waar hij simultaan werkt aan een solo, een duet en een trio.


Hendrik Van Maele, Maria Madeira en Shalom Gramiccioli kennen elkaar van hun circusopleiding aan de Academy for Circus and Performance Art in Tilburg.
Maria Madeira combineert haar dansachtergrond met circus in een solodiscipline die bekend staat als dansacrobatiek. Ze probeert verschillende kwaliteiten te belichamen, en al deze kwaliteiten zijn in constante dialoog met de vloer en met de zwaartekracht. Naast haar werk in '13 Harbinger Road', speelt ze in 'What's left' (Overhead Project) en doet ze een vervanging bij 'Softies' (Hanna Mampuys/fABULEUS).
Shalom Gramiccioli is een Italiaanse circusartieste. Via turnen kwam ze in het circus circuit terecht en ging ze als luchtacrobate aan de slag in ACaPA. In haar eigen werk combineert ze haar passies fotografie en beweging




Concept en regie: Hendrik Van Maele


Regieassistent: Margot Jansens


Creatie en performance: Maria Madeira, Shalom Gramiccioli, Hendrik Van Maele


Choreografisch advies: Hanna Mampuys