Once Upon A Time in de Westhoek

Deze informatie is niet meer actueel!
Een verhaal vol epiek en elektriek, met knetterende humor en een snuifje heroïek. In Once upon a time in de Westhoek nemen Sebastien Dewaele en Wouter Bruneel een duik in de geschiedenis van een dorp vol littekens en karakterkoppen. In dialoog met de verhalen uit hun familie en geboortestreek zoeken ze hun eigen plek in de geschiedenis, en hoe ze daarbij elkaars 'nuldraad' kunnen zi...

Wanneer

  • 01 oktober ’22 (za)
    van 20.30 u tot 22.30 u

Prijs

€ 20,00 (-26j - 18,00 euro, Abonnementen met minstens 5 voorstellingen - 18,00 euro, +65j - 18,00 euro)

Waar

naam
Schouwburg
adres
Sint Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

Een verhaal vol epiek en elektriek, met knetterende humor en een snuifje heroïek.


In Once upon a time in de Westhoek nemen Sebastien Dewaele en Wouter Bruneel een duik in de geschiedenis van een dorp vol littekens en karakterkoppen. In dialoog met de verhalen uit hun familie en geboortestreek zoeken ze hun eigen plek in de geschiedenis, en hoe ze daarbij elkaars 'nuldraad' kunnen zijn. Daarvoor kruipen ze in de huid van de personages Phase en Neutre: twee elektriciens bij wie de vriendschap gedijt op wisselspanning. Overwint die vriendschap of vliegt finaal de zekering eruit?


Once upon a time in de Westhoek is een verhaal vol epiek, elektriek en knetterende humor. Een verhaal over dodelijke verwantschap en onvoorwaardelijke vriendschap, over generaties heen, waarbij je en passant veel zult bijleren over je verbouwingen. Een verhaal over stuten met hesp en tot 10 tellen op 6 vingers.


Na het veelgeprezen Marinus (2018) maakt Sebastien Dewaele (Bevergem, Eigen kweek, De broers Geboers) bij Compagnie Cecilia Once upon a time in de Westhoek, de tweede voorstelling rond ontroerende en vergeten verhalen uit de rijke West-Vlaamse geschiedenis. Dit keer doet hij dat in samenwerking met Wouter Bruneel (Zie mij graag, Eigen kweek, De broers Geboers) en Wouter Deprez.


De originele live-muziek bij de voorstelling is van de hand van?Ben Van Camp?en?Ben Brunin?(Isolde et Les Bens, Vive la Fête, …).?




Van en met: Sebastien Dewaele, Wouter Bruneel


Van en zonder: Wouter Deprez


Live-muziek: Ben Brunin, Ben Van Camp


Dramaturgie: Daan Borloo


Scenografie: Sam Declercq


Kostuums: Ellen Kromhout


Fotografie: Kurt Van der Elst


Met de steun van Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent, taxshelter-maatregel van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest