Gainsbourg

Rudolf Hecke, biograaf van Gainsbourg, auteur van vier boeken over Gainsbourg waarvan het meest recente in 2021 in Frankrijk werd gepubliceerd. Hij is dé kenner van het Franse fenomeen. Hij vertelt het verhaal van Serge op aangrijpende, passionele wijze. Serge Gainsbourg hield van mooie zingende vrouwen. Brigitte Bardot, Jane Birkin, Isabelle Adjani, Catherine Deneuve, Mireille Darc, ...

Wanneer

  • 01 december ’22 (do)
    van 20.30 u tot 22.30 u

Prijs

€ 16,00 (-26j - 14,00 euro, Abonnementen met minstens 5 voorstellingen - 14,00 euro, +65j - 14,00 euro)

Waar

naam
Keldertheater
adres
Sint Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

Rudolf Hecke, biograaf van Gainsbourg, auteur van vier boeken over Gainsbourg waarvan het meest recente in 2021 in Frankrijk werd gepubliceerd. Hij is dé kenner van het Franse fenomeen. Hij vertelt het verhaal van Serge op aangrijpende, passionele wijze.


Serge Gainsbourg hield van mooie zingende vrouwen. Brigitte Bardot, Jane Birkin, Isabelle Adjani, Catherine Deneuve, Mireille Darc, Anna Karina, Jo Lemaire, allen vertolkten ze zijn chansons. Eline De Munck treedt in hun voetsporen.


Serge was zelf een uniek woordkunstenaar, zijn teksten zijn meesterwerken. Literair fenomeen Elvis Peeters is ook een woordkunstenaar, hij brengt eigen vertalingen van Serge's chansons en doet dat op onnavolgbare wijze.


Jo Mahieu, gitarist par excellence begeleidt hen langs paden waar klassieke songs van Gainsbourg én verborgen schatten als netelige bloemen wild groeien.