Freedom Club

Deze informatie is niet meer actueel!
Stel: jij ziet wat er misloopt in de wereld. Hoe zorg je ervoor dat iedereen naar je luistert? In de jaren '70-'90 pleegde The Unabomber, een wiskundige van Harvard, verschillende bomaanslagen om een visionair manifest, rond de gevaren van technologie, gepubliceerd te krijgen. Hij deed dit onder de naam Freedom Club – een club die, droevig genoeg, uitsluitend uit hemzelf besto...

Wanneer

  • 25 november ’22 (vr)
    van 20.30 u tot 22.00 u

Prijs

Gratis (Abonnementen met minstens 5 voorstellingen - 16,00 euro)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Contact

Telefoon
051 40 62 90
info@malpertuis.be
website
http://www.malpertuis.be

Info

Stel: jij ziet wat er misloopt in de wereld. Hoe zorg je ervoor dat iedereen naar je luistert?


In de jaren '70-'90 pleegde The Unabomber, een wiskundige van Harvard, verschillende bomaanslagen om een visionair manifest, rond de gevaren van technologie, gepubliceerd te krijgen. Hij deed dit onder de naam Freedom Club – een club die, droevig genoeg, uitsluitend uit hemzelf bestond.


Wij laten ons o.a. inspireren door dit verhaal en stellen ons de vraag: 'Waar zouden we vandaag kwaad (of kwader) om moeten zijn?'. We vullen de historische feiten van The Unabomber aan met ander materiaal, over technologische en ecologische dreigingen, van Anders Breivik tot Walden van Thoreau.


Hoe kan je constructief kwaad zijn en verzet plegen?


Waar verglijdt idealisme in terrorisme?


Hoe ver ga je om gehoord te worden?


Heiligt het doel de middelen?


Hoe eenzaam is 'het grote gelijk'?


Met Freedom Club zetten regisseurs-auteurs Freek Mariën (winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs 2015) en Carl von Winckelmann van Het Kwartier hun succesvolle samenwerking verder. Samen met acteur Joris Van den Brande maken ze een monoloog voor een publiek vanaf 14 jaar, over engagement en woede. En het verlangen om gehoord te worden.


ARSENAAL werkte al eerder succesvol samen met Het Kwartier, voor de creatie van Een of andere Rus in voorjaar 2021 (tournee in 2023).



Tekst en regie: Freek Mariën en Carl von Winckelmann


Spel: Joris Van den Brande