Kelly

Deze informatie is niet meer actueel!
Who the f*ck is David Kelly and why should you care? Maar eerst: wat bezielt een jonge kunstenaar om in deze drek van de geschiedenis te springen? Een figuur te belichamen die bezweek onder het gewicht van een oorlogsmachine en hem (postmortem) een stem te geven? Met humor en verbeelding om de bittere ernst te verdoezelen? Is het een ode aan Kelly? Wil hij voor eens en voor altijd...

Wanneer

  • 08 oktober ’22 (za)
    van 17.00 u tot 18.30 u

Prijs

Gratis (Voorverkoop - 12,00 euro, Aan de deur - 14,00 euro, Abonnementen met minstens 5 voorstellingen - 12,00 euro)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

Who the f*ck is David Kelly and why should you care?


Maar eerst: wat bezielt een jonge kunstenaar om in deze drek van de geschiedenis te springen? Een figuur te belichamen die bezweek onder het gewicht van een oorlogsmachine en hem (postmortem) een stem te geven? Met humor en verbeelding om de bittere ernst te verdoezelen?


Is het een ode aan Kelly?


Wil hij voor eens en voor altijd het raadsel achter diens mysterieuze overlijden oplossen?


Is het om ons nog eens attent te maken op dat stukje geschiedenis dat voor velen nog steeds de toekomst bepaalt?


Of wil hij begrijpen waarom mensen zich aan Amerikaanse vliegtuigen vastklampen om een paar meter verder de dood te vinden?


From zero to hero to ... very zero.


In Kelly kruipt de jonge theatermaker en speler Tim Natens in de huid van de verguisde Britse wapeninspecteur David Kelly, die het in 2003 aandurfde vraagtekens te plaatsen bij de invasie in Irak en enkele maanden later in onduidelijke omstandigheden om het leven kwam.


Alle documenten rond zijn overlijden moeten tot 2073 achter slot en grendel blijven.


Achttien jaar na zijn dood betreedt David Kelly de scène. Hij blikt terug op zijn loopbaan, op de laatste maanden van zijn leven en op zijn beslissing niet langer een pion te zijn.


Kelly is een monoloog over eergevoel en integriteit, over een persoonlijke strijd in het licht van de wereldgeschiedenis.Tekst en spel: Tim Natens


Regie: Haider Al Timimi


Dramaturgie: Ellen Stynen


Coaching: Jos Verbist