Amor Mundi

Deze informatie is niet meer actueel!
De voorstelling gaat over een nacht in oktober 1977 waarin cineast Rainer Werner Fassbinder (een dubbelrol voor acteurs David Geysen en Geert Vaes) koortsachtig het nieuws volgt. Een vliegtuigkaping van een radicale groepering houdt hem wakker. Het nieuws is aanleiding voor felle discussies met zijn vriend Armin (Pieter Verelst) en zijn moeder (Tania Van der Sanden). Wordt de democratie...

Wanneer

  • 19 april ’23 (wo)
    van 20.30 u

Prijs

Gratis (Abonnementen met minstens 5 voorstellingen - 16,00 euro)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 62 90
info@malpertuis.be
website
http://www.malpertuis.be

Info

De voorstelling gaat over een nacht in oktober 1977 waarin cineast Rainer Werner Fassbinder (een dubbelrol voor acteurs David Geysen en Geert Vaes) koortsachtig het nieuws volgt. Een vliegtuigkaping van een radicale groepering houdt hem wakker. Het nieuws is aanleiding voor felle discussies met zijn vriend Armin (Pieter Verelst) en zijn moeder (Tania Van der Sanden). Wordt de democratie te veel beleden in woorden maar niet in daden? Is geweld legitiem als het aangewend wordt om de wereld beter te maken?


Regisseur Piet Arfeuille plaatst verschillende generaties bij elkaar en laat ze luidop denken, filosoferen en debatteren. Hij schetst een tijdsbeeld uit de jaren '70 dat tegelijkertijd aanvoelt als vandaag.


Radicaal zijn is cool…. zo lijkt het wel in deze tijd. Maar misschien is de echte dialoog er wel één die geen antwoorden geeft, maar juist vragen stelt en het denken opentrekt. Is het gevaarlijk of net belangrijk om je uit te spreken?


Een verhaal over het recht of de plicht je standpunt duidelijk te maken, over morele kompassen en hoe die soms het noorden kwijtraken, over broccoli, telefoongerinkel en veel alcohol.


'Amor Mundi' is een begrip van filosofe Hannah Arendt. De liefde voor de wereld vertaalt zich in het woord dat tot verandering kan leiden.


Rainer Werner Fassbinder (1945-1982): baanbrekend cineast die met zijn films de verdeeldheid van de Duitse samenleving becommentarieerde. Maakte 42 films op 14 jaar tijd. Een heftig amoureus leven met veel drank en drugs bezorgden hem een vroegtijdige dood.Regie: Piet Arfeuille


Tekst: Piet Arfeuille naar o.m. Rainer Werner Fassbinder


Spel: Tania Van der Sanden, David Geysen, Geert Vaes, Pieter Verelst


Vormgeving: Piet Arfeuille, Steve Salembier