Jackie

Deze informatie is niet meer actueel!
Onder de roepnaam Smiley reisde de Britse celliste Jacqueline du Pré de wereld rond. Met haar innemende, intuïtieve manier van spelen, haar weergaloze virtuositeit en haar levenslustige persoonlijkheid raakte ze vele harten. Plots voelt ze dat er iets niet klopt. Dokters zeggen dat ze rust moet nemen, maar het wordt alleen maar erger. Op 28-jarige leeftijd krijgt Jacqueline du Pré de ...

Wanneer

  • 08 maart ’23 (wo)
    van 20.30 u

Prijs

Gratis (Abonnementen met minstens 5 voorstellingen - 16,00 euro)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Contact

Telefoon
051 40 62 90
Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
into@malpertuis.be
website
http://www.malpertuis.be
website
http://www.gildhof.be

Info

Onder de roepnaam Smiley reisde de Britse celliste Jacqueline du Pré de wereld rond. Met haar innemende, intuïtieve manier van spelen, haar weergaloze virtuositeit en haar levenslustige persoonlijkheid raakte ze vele harten.


Plots voelt ze dat er iets niet klopt. Dokters zeggen dat ze rust moet nemen, maar het wordt alleen maar erger. Op 28-jarige leeftijd krijgt Jacqueline du Pré de diagnose MS. Ze belandt in een rolstoel en kan nooit meer cello spelen. Na een langdurige fysieke aftakeling sterft ze in 1987. Ze is dan 42.


Toen actrice en theatermaker Lien Wildemeersch zo'n 14 jaar geleden voor het eerst een opname van Jacqueline du Pré hoorde, was ze overdonderd. Wanneer ze zich in het leven en werk van 'Jackie' begon te verdiepen, werd de fascinatie alleen maar groter. Ze herkende zichzelf in veel facetten van Jackies identiteit en begon door het leven te navigeren met Jackie als kompas.


Nu, zoveel jaren later, wil Lien de intensieve band die ze met Jackie heeft opgebouwd — over de grenzen van de dood heen — delen met een publiek. Het is een band die drijft op het belang van troost en humor, een onmetelijke liefde voor muziek en een onvoorwaardelijke lust for life. JACKIE is dan ook geen biografie van Jacqueline du Pré, maar een zoektocht naar wat ons als mens verbindt en naar wat je kunt dragen in de soms gruwelijke onvoorspelbaarheid van het leven.


Lien Wildemeersch (1983) is een Vlaams actrice en theatermaker. Ze was jarenlang lid van het NTGent-ensemble. JACKIE is haar eerste eigen voorstelling.



DISCLAIMER: in deze voorstelling wordt, naast Nederlands, ook Engels gesproken.



In samenwerking met: NTGent


Met steun van de Vlaamse Gemeenschap


Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Overheid via Flanders Tax Shelter.



Idee en spel: Lien Wildemeersch


Dramaturgie: Daan Borloo


Coach: Renée Goethijn


Bewegingscoach: Bérengère Bodin


Kostuum en scenografie: Jana Roos


Licht en geluid: Rik Teunis


Outside eye: Alain Platel