Fotografiecircuit: The world from above

Deze informatie is niet meer actueel!
Toen Werner Roelandt meer dan 600 meter recht naar beneden keek vanop de Preikestolen in Noorwegen kreeg hij het idee voor The World From Above . Het verticale beeld was fantastisch en totaal verschillend van hoe we normaal naar de wereld kijken. Hij zou het horizontale perspectief veranderen en vanaf nu “van bovenaf” naar de wereld kijken. Alle foto's uit het kunstfotografieproject ...

Wanneer

  • 12 juni ’23 (ma)
    van 09.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Cultuurcentrum Gildhof
adres
Sint-Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

Toen Werner Roelandt meer dan 600 meter recht naar beneden keek vanop de Preikestolen in Noorwegen kreeg hij het idee voor The World From Above. Het verticale beeld was fantastisch en totaal verschillend van hoe we normaal naar de wereld kijken. Hij zou het horizontale perspectief veranderen en vanaf nu “van bovenaf” naar de wereld kijken.


Alle foto's uit het kunstfotografieproject The World From Above zijn recht naar beneden genomen vanop openbare plaatsen die voor het publiek toegankelijk zijn. Dit allemaal zonder gebruik te maken van een drone.


“You don't take a photograph, you make it.” – Ansel Adams


Deze quote typeert volledig The World From Above. Door tientallen afbeeldingen te combineren, heeft Werner een nieuwe fotografische realiteit gecreëerd waarin tijd en ruimte samenkomen. Enerzijds zijn dit foto's waarin de minuten of uren, die op een bepaalde plaats zijn verstreken, tot één moment zijn teruggebracht. Anderzijds heeft hij ook foto's gecreëerd waarbij er een nieuwe dimensie ontstaat door dezelfde afbeelding voortdurend te herhalen tot een nieuw geheel. In eerste instantie lijken de foto's erg realistisch, maar als je opnieuw kijkt, krijg je een surrealistisch gevoel.


Als ingenieur heeft Werner altijd al veel interesse gehad in het technische aspect van fotografie en het bewerken van de beelden achteraf. Photoshop geeft hem de mogelijkheid om juist dat beeld te creëren dat hij in gedachten heeft. Naast zijn liefde voor fotografie is hij ook gepassioneerd door reizen. In “The World From Above” zien we dan ook verschillende unieke locaties terug; van zeeniveau tot op 3330 meter hoogte.


The World From Above kreeg reeds internationale erkenning en behaalde prijzen en nominaties bij fotowedstrijden in New York, Los Angeles, Parijs, Londen, Wenen, Tokyo, Amsterdam en Budapest.
Open ma, di, woe, vrij van 9.00 tot 12.00 en 13.30 tot 17.00 uur, do van 09.00 tot 12.00 en 13.30 tot 18.00 uur / 1 uur voor de voorstellingen

foto: WERNER1.jpg foto: WERNER2.jpg foto: WERNER3.jpg

Categorie

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Gildhof
Alle activiteiten
Deel deze pagina