Fotografiecircuit: Matra II

Deze informatie is niet meer actueel!
Verwondering en verwarring opwekken met de natuurelementen water en lucht. Dàt is wat Marilyn De Smet (°1984) in haar tentoonstelling Matra II laat zien. Ze legt woeste wateren stil en laat subtiele schakeringen spreken. Haar werk ontstaat vanuit een fascinatie voor de zee; de rode draad in alles wat ze doet. Deze passie trok haar uit haar comfortzone en zorgde ervoor dat ze zich on...

Wanneer

  • 13 maart ’23 (ma)
    van 09.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Cultuurcentrum Gildhof
adres
Sint-Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

Verwondering en verwarring opwekken met de natuurelementen water en lucht.
Dàt is wat Marilyn De Smet (°1984) in haar tentoonstelling Matra II laat zien.


Ze legt woeste wateren stil en laat subtiele schakeringen spreken.


Haar werk ontstaat vanuit een fascinatie voor de zee; de rode draad in alles wat ze doet. Deze passie trok haar uit haar comfortzone en zorgde ervoor dat ze zich ontplooide tot een beeldende kunstenaar met fotografie als medium.


Aanvullend geniet ze van een synergie tussen de verschillende leden van het collectief in Batiment A. Dit is een bottom-up samenwerking van kunstenaars en makers gevestigd in Leuven.


Geïnspireerd door de levensstijl als surfster, legt ze beelden vast die ze tegenkomt bij het ervaren van intense momenten. Dit gaat van adrenalineshots onder golven van wel vier meter hoog tot het ultieme meditatieve gevoel in de lucht.


Intuïtief maakt ze beelden die de kracht van de natuur overbrengen in één shot. Het beeld voert je mee naar een moment dat met het blote oog niet te vatten valt. Een fractie die er een seconde later weer heel anders uitziet.


Door haar beelden te abstraheren, laat ze natuurelementen op een andere manier zien dan we gewend zijn. Zo vervaagt de grens tussen water en lucht waardoor de kijker gedwongen wordt na te denken over wat hij nu precies ziet. Twee dimensies komen samen in één collectie die eveneens haar drie vorige samenvat.


Matra betekent letterlijk 'dimensie' en is van oorsprong een Indonesisch en Arabisch woord. Dit zijn tevens de thuistalen van de twee locaties waar De Smet de meeste beelden heeft vastgelegd.
Daarnaast zorgt een zorgvuldige selectie van haar materialen voor een schilderachtig effect, wat de foto's zacht en tastbaar maakt. Het brengt de natuur weer dichterbij.
Dit alles kleurt de visie die De Smet wil uitdragen. Met haar dromerige beelden wil ze de kijker even laten stilstaan.


Matra – Een ode aan de natuur en onze verbeelding.


Stilstaan, vertragen, genieten.




Open ma, di, woe, vrij van 9.00 tot 12.00 en 13.30 tot 17.00 uur, do van 09.00 tot 12.00 en 13.30 tot 18.00 uur / 1 uur voor de voorstellingen