Jackie

Deze informatie is niet meer actueel!
Onder de roepnaam Smiley reisde de levenslustige, virtuoze Britse celliste Jacqueline du Pré de wereld rond. Met haar innemende, intuïtieve manier van spelen en haar weergaloze virtuositeit raakte ze vele harten. Ze had een bijzonder gevoel voor humor en stond heel intens in het leven. Plots voelt Jackie dat er iets niet klopt, maar dokters zeggen dat ze rust moet nemen. Op 28-jarige l...

Wanneer

  • 04 maart ’23 (za)
    van 20.30 u tot 22.00 u
  • 08 maart ’23 (wo)
    van 20.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 18,00 (Kortingstarief (65+, lerarenkaart, -26, opendoek - 16,00 euro, Groepstarief (vanaf 15 personen) - 16,00 euro, Kansentarief - 2,00 euro)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Info

Onder de roepnaam Smiley reisde de levenslustige, virtuoze Britse celliste Jacqueline du Pré de wereld rond. Met haar innemende, intuïtieve manier van spelen en haar weergaloze virtuositeit raakte ze vele harten. Ze had een bijzonder gevoel voor humor en stond heel intens in het leven.

Plots voelt Jackie dat er iets niet klopt, maar dokters zeggen dat ze rust moet nemen. Op 28-jarige leeftijd krijgt ze de diagnose MS. Ze belandt in een rolstoel en kan nooit meer cello spelen. Na een meedogenloze, fysieke aftakeling sterft ze in 1987, ze is dan 42.

Om dichter bij de mens achter het genie te komen, dook actrice Lien Wildemeersch intensief in het leven van 'Jackie' du Pré. Al die tijd heeft zij Jackie als een soort compagnon de route in het leven bij zich gedragen.

Dit is het eerste theaterproject dat Lien zelf maakt. Het wordt geen biografie over Jacqueline du Pré, dan wel een ontmoeting tussen Lien en Jackie, een zoektocht naar wat ons als mens verbindt en wat je kan dragen in de soms gruwelijke onvoorspelbaarheid van het leven.

Zeker is alvast: hoezeer we ook willen vereeuwigen, uiteindelijk moeten we toch loslaten.