In den Schuymenden Bierpot 2022

Deze informatie is niet meer actueel!
Pop-up cafeetje van The Dirty Scums in de Bilkbosstraat in Schuiferskapelle The Dirty Scums hebben het tweede gebod om de dorstigen te laven al steeds als een ernstige zaak beschouwd. Meer zelfs, soms is het net alsof ze er hun tweede missie van hebben gemaakt. Het is alweer van 2017 geleden dat ze voor de eerste maal hun “deuren” openden voor een kleinschalig openlucht pop-up cafeetje ...

Wanneer

 • 24 juli ’22 (zo)
  van 14.00 u tot 20.00 u
 • 07 augustus ’22 (zo)
  van 14.00 u tot 20.00 u
 • 14 augustus ’22 (zo)
  van 14.00 u tot 20.00 u
 • 21 augustus ’22 (zo)
  van 14.00 u tot 20.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
In den Schuymenden Bierpot
adres
Bilkbosstraat8700 Schuiferskapelle (Tielt)

Info

Pop-up cafeetje van The Dirty Scums in de Bilkbosstraat in Schuiferskapelle

The Dirty Scums hebben het tweede gebod om de dorstigen te laven al steeds als een ernstige zaak beschouwd. Meer zelfs, soms is het net alsof ze er hun tweede missie van hebben gemaakt. Het is alweer van 2017 geleden dat ze voor de eerste maal hun “deuren” openden voor een kleinschalig openlucht pop-up cafeetje ter gelegenheid van de toenmalige seizoensfietsroute “Tappen en Trappen in het Tieltse”. Sindsdien lijkt het omtoveren van hun oprit tot openluchtcafé tot de vaste zomergebruiken te horen in Schuiferskapelle. Tijdens de corona-edities werd het terras zelfs uitgebreid tot een stevig stuk in den hof, wat zodanig in de smaak viel dat de toen noodgedwongen uitbreiding een blijver is geworden. Deze zomer kan je er op de zondagen 24/07, 07/08, 14/08, en 21/08 bij droog weer van 14 u. tot 20 u. terug terecht voor een beperkt assortiment dranken aan democratische prijzen, waarbij uiteraard ook hun eigen biertje 'nen Dirty Scum in de kijker staat. Voor auto's en moto's is er terug een parking beschikbaar op 100 m van het café.

Opperscum Dirty Pik vertoefde in zijn kindertijd vaak in Zwevezele bij zijn grootvader die er al van voor W.O.II het café “In Koolskamp” uitbaatte. Het was een volkscafé dat meer dan bij wijlen schouwtoneel was van menig Bukowskiaans tafereel. Pik bezong en vereeuwigde zijn pépé Henri trouwens in de inmiddels West-Vlaamse klassieker 'Rit'n zat te skit'n bacht'n d'hoage. Een vijfentwintigtal jaar terug kon Pik door een combinatie van een gelukkig toeval en een portie alertheid het uithangbord op de kop tikken dat na de afbraak van het café oorspronkelijk was verloren gegaan. Al die tijd heeft hij het bewaard, en net zoals bij alle vorige edities hangt het bord nu ook in de tot café ingerichte garage. Vermits Henri bij de start in 1937 van “In Koolskamp” gewoon een reeds twintig jaar oud bord had gerecycleerd, is het inmiddels meer dan een eeuw oud, iets ouder dan Henri's dochter nu, zijnde Piks moeder, die als voormalige cafédochter nog steeds op elke editie probeert aanwezig te zijn.

Het geluk steekt soms in de kleine dingen: te voet, met de fiets, met de moto of auto, of wie weet zelfs met de belbus op zondag afzakken naar den Bierpot, met of zonder kinderen, en daar in alle rust genieten van het prachtig uitzicht op de Kapelse velden en weiden, terwijl je ondertussen een streekbiertje nuttigt: het leven kans soms tegelijk eenvoudig en mooi zijn. In In Den Schuymenden Bierpot vind je samen met gelijkgestemde zielen gegarandeerd je gading !
foto: In den Schuymenden Bierpot foto: In den Schuymenden Bierpot

Categorie

Organisatie

naam
vzw The Dirty Scums
Alle activiteiten
Deel deze pagina