Boterhammen in de bib - Chris De Stoop: Wat gebeurde er in Hemelrijk?

Deze informatie is niet meer actueel!
December 2020. Covid19 rolt als een vernietigende lawine over ons land. De coronapandemie richt een ravage aan in de zorgcentra waar het virus een verzwakte populatie vindt op een moment dat er nog geen vaccins voorhanden zijn. De zorgcentra worden in totale isolatie gezet wat mentaal zwaar is voor de bewoners. In zorgcentrum Hemelrijk willen ze de moraal wat opkrikken door begin decembe...

Wanneer

  • 20 oktober ’22 (do)
    van 12.15 u tot 13.15 u

Prijs

€ 2,50

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be

Info

December 2020. Covid19 rolt als een vernietigende lawine over ons land. De coronapandemie richt een ravage aan in de zorgcentra waar het virus een verzwakte populatie vindt op een moment dat er nog geen vaccins voorhanden zijn. De zorgcentra worden in totale isolatie gezet wat mentaal zwaar is voor de bewoners. In zorgcentrum Hemelrijk willen ze de moraal wat opkrikken door begin december een mantelverzorger de rol van sinterklaas te laten opnemen. Kort na het sinterklaasoptreden breekt de coronahel los. Sinterklaas bracht ziekte en dood in plaats van cadeautjes en plezier.
Maar was dat echt wel zo of werd er gewoon een zondebok gezocht? Onderzoeksjournalist Chris de Stoop duikt in het waargebeurde verhaal van een geëngageerde mantelverzorger die goed wil doen maar ongewild een catastrofe in gang zet. Was hij werkelijk als enige verantwoordelijk voor tientallen doden of werden er enkele stinkende potjes toegedekt? En wat doet schuldbesef, spijt en publieke terechtwijzing met een mens die het hart op de juiste plaats draagt?

Op donderdag 20 oktober 2022
Locatie: bibliotheek
Deelnameprijs: 2,50 euro
Inschrijven via bibliotheek@tielt.be of 051 42 82 10