Connected - Art Contest voor jongeren

Deze informatie is niet meer actueel!
Van 27 tot 29 januari inviteren Cultuurcentrum Gildhof, Theater Malpertuis en de Tieltse academies je voor een nieuwe editie van het jongerenfestival 'Plankgas' met theater, muziek en workshops onder de vlag 'Connected'. Nieuw is dat je deze keer ook zelf aan de slag kan gaan en kan deelnemen aan de 'Connected Art Contest'. Heb je talent voor muziek, dans, woord of beeldende kunst ...

Wanneer

  • 05 oktober ’22 (wo)
    van 09.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Cultuurcentrum Gildhof
adres
Sint-Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 40 62 90
Telefoon
051 42 82 70
Telefoon
051 42 82 20
info@malpertuis.be
kunstacademie@tielt.be
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://malpertuis.be
website
http://gildhof.be
website
http://academietielt.be

Info

Van 27 tot 29 januari inviteren Cultuurcentrum Gildhof, Theater Malpertuis en de Tieltse academies je voor een nieuwe editie van het jongerenfestival 'Plankgas' met theater, muziek en workshops onder de vlag 'Connected'.


Nieuw is dat je deze keer ook zelf aan de slag kan gaan en kan deelnemen aan de 'Connected Art Contest'. Heb je talent voor muziek, dans, woord of beeldende kunst en weet je een publiek te boeien? Overtuig onze professionele jury en schep zelf een kunstwerk of een performance met 'Connected' als thema.


Snap jij elke blik, gloei jij bij elke beep, groei jij bij elke like, heb je vrienden aan elke vinger of verzamel je volgers bij de vleet? Geef je familie en vrienden liever een echte hug? Misschien denk je wel wat ik denk, voel je wat ik voel, draag je wat ik draag. Misschien zijn wij nu al verbonden, zonder dat jij dat in de gaten had. Leuk of creepy? Hoeveel volgers zijn soulmates? Hoeveel buren zijn 'homies'? Hoe groot is die buurt van je? Stopt die bij de bushalte, of is de wereld jouw dorp? Connect jij enkel met mensen, of ben je ook beestig into alles wat leeft? Hoe connected ben jij eigenlijk? Plug in, kom los en maak ons vast. Voor even, of langer, as you like.


Hoe deelnemen?


Je bent minstens 14 en niet ouder dan 22 en je hebt creatieve kriebels?


Meedoen aan de wedstrijd kost je niks. Jij draagt wel zelf de kosten van je materiaal en het vervoer van je werk naar het cultuurcentrum.


Per deelnemer wordt 1 werk ingeleverd.


Alle beeldende middelen kunnen worden gebruikt: tekeningen, schilderijen, grafiek, foto, geboetseerde of geassembleerde werken … Ook bewegend beeld (video, clip, montage) is welkom. Je dient er wel voor te zorgen dat je kunstwerk eigenhandig en origineel is. Het dient ook stevig en duurzaam te blijven voor de duur van het project.


Je houdt rekening met volgende maximale afmetingen:



  • 100cm. x 100cm. voor werk aan de muur (tekeningen, schilderijen, grafiek)

  • 100cm. x 100cm. x 100cm. voor ruimtelijk werk

  • Werk met bewegend beeld duurt maximaal 3 minuten en lever je aan in MP4 formaat op een USB-stick.


Inschrijvingsformulier en inschrijvingsvoorwaarden


Je bent ouder dan 14 en niet ouder dan 22? Je wil deelnemen? Connect yourself en bezorg je ons voor zondag 8 januari 2023 onderstaande gegevens:



  • Je persoonlijke gegevens

  • 1 of meerdere goeie foto's van het project

  • In het geval van video-werk: een MP4 op USB–stick

  • De afmetingen van je kunstwerk

  • Een kort statement (max.100 woorden) dat je werk plaatst in het thema 'connected'


Je gebruikt hiervoor het formulier (zie bijlage) op deze site of je neemt de gegevens exact over in een email.


Inschrijvingen kan je mailen naar reservatiedienst.gildhof@tielt.be,  info@malpertuis.be,  kunstacademie@tielt.be  of aan onze balie tijdens de openingsuren: CC Gildhof, Sint-Michielstraat 9, 8700 Tielt.


Uit de deelnames selecteert de jury werken voor de expo en drie winnaars.


Je wordt door ons gecontacteerd over je selectie en voor verdere afspraken over het binnenbrengen van de kunstwerken voor de jury. In dat geval zal je gevraagd worden om je werk naar het cultuurcentrum te brengen op dinsdag 10 of woensdag 11 januari. Hou daar alvast rekening mee.


De jury en de organisatoren weerhouden het recht prijzen in te houden en werken niet te exposeren in geval van onvoldoende kwalitatieve inzendingen of organisatorische overmacht.


Safe the dates


Inschrijvingen moeten voor zondag 15 januari 2023 bezorgd worden.


De tentoonstelling zal te bezichtigen zijn in Cultuurcentrum Gildhof en/of de Stedelijke Academie tijdens het Plankgas-festival op 27-28-29 januari 2023 en loopt tot na het daaropvolgende weekend.


De prijsuitreiking zal plaatsvinden op de openingsavond van het Plankgasfestival, op vrijdagavond 27 januari 2023.


De prijzen



  • Eerste prijs: een flinke waardebon om te besteden in een zaak voor professioneel kunstenaarsmateriaal of een multimediazaak, ter waarde van 300 euro. Jouw werk staat in de spotlight in één van de komende cultuurbrochures of krijgt een screening als vooraf op één van de Gildhof filmavonden + vouchers voor theater/film tijdens het lopende seizoen '22-'23 van het cultuurcentrum

  • Tweede en derde prijs ter waarde van 200 euro en 100 euro als waardebon en vouchers voor theater/film tijdens het lopende seizoen '22-'23 van het cultuurcentrum.


Aanvullende informatie


Kandidaten blijven eigenaar van hun werk en kunnen het na afloop van de wedstrijd terug ophalen (volgens afspraken die volgen na inschrijving).


Kandidaten die zich inschrijven voor deelname aan de wedstrijd aanvaarden volledig en zonder voorbehoud de voorwaarden van dit reglement.


De organisator zal de grootst mogelijke zorg dragen voor alle werken (en sluit daartoe ter dekking van de materiële waarde een verzekering af voor een bedrag van ten hoogste 150 euro per werk). De organisator draagt echter geen verantwoordelijkheid door onvermijdelijke schade in geval van minderwaardige kwaliteit of extreme kwetsbaarheid van het werk. Tijdens transport heen en terug draagt de kandidaat zelf de risico's.


Voor praktische informatie met betrekking tot het verloop van de wedstrijd kunt u het Cultuurcentrum contacteren: CC Gildhof, St. Michielstraat 9, 8700 Tielt, 051 42 82 20. Verantwoordelijke Frederik Van Laere