De Lange Tocht: hoop, verbondenheid en houvast in de strijd tegen kanker

Deze informatie is niet meer actueel!
Johan Swinnen is kankeronderzoeker aan de KU Leuven. Elf jaar geleden drong de ziekte ook zijn gezin binnen toen bij zijn zoon Pieter een hersentumor werd vastgesteld. Johan vertelt op een geanimeerde wijze over zijn lange tocht als kankeronderzoeker en als papa van een kankerpatiënt. Daarbij verleent hij op een toegankelijke wijze inzicht in het ontstaan van kanker, preventiemogelijkhed...

Wanneer

  • 07 februari ’23 (di)
    van 20.00 u tot 21.30 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
Park Uniek
adres
Wittestraat 488700 Tielt

Info

Johan Swinnen is kankeronderzoeker aan de KU Leuven. Elf jaar geleden drong de ziekte ook zijn gezin binnen toen bij zijn zoon Pieter een hersentumor werd vastgesteld. Johan vertelt op een geanimeerde wijze over zijn lange tocht als kankeronderzoeker en als papa van een kankerpatiënt. Daarbij verleent hij op een toegankelijke wijze inzicht in het ontstaan van kanker, preventiemogelijkheden en behandelmethodes. Aan de hand van heel wat foto's en filmfragmenten neemt hij ons uitgebreid mee op zijn looptochten. Zijn voordracht inspireert en brengt hoop.

Uit dankbaarheid dat Pieter de ziekte overleefde, liep Johan van Leuven naar Compostela. In zijn rugzak staken meer dan 800 brieven van en voor kankerpatiënten, 'Post voor Compostela'. Daarmee bracht hij een boodschap van hoop en stak hij een hart onder de riem van vele mensen. Twee jaar later ondernam hij een nieuwe looptocht 'Beeldje bij beeldje' en creëerde daarmee een groot symbool van verbondenheid. Tijdens de coronaperiode startte Johan de actie 'Hou(t) me vast' waarmee hij via houten figuurtjes en steun aan concrete projecten kankerpatiënten en hun naasten wat houvast wil bieden in de moeilijke periode die ze doormaken.

https://www.delangetocht.be

https://www.facebook.com/profile.php?id=100088460031159