Als graven gaan praten

Deze informatie is niet meer actueel!
Ontdek de stad Tielt het hele jaar door aan de hand van verschillende thema's! Onze stad heeft alles in huis om op een verrassende manier op ontdekkingstocht te kunnen gaan. Van maart tot en met oktober worden er in Tielt en deelgemeenten verschillende gratis begeleide uitstapjes georganiseerd. De begeleiding gebeurt door gediplomeerde gidsen van de Tieltse Gidsenkring. De brochure i...

Wanneer

  • 21 mei ’23 (zo)
    van 14.00 u tot 16.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Sint-Pieterskerk
adres
Kerkstraat 158700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 81 11

Info

Ontdek de stad Tielt het hele jaar door aan de hand van verschillende thema's!

Onze stad heeft alles in huis om op een verrassende manier op ontdekkingstocht te kunnen gaan.

Van maart tot en met oktober worden er in Tielt en deelgemeenten verschillende gratis begeleide uitstapjes georganiseerd.

De begeleiding gebeurt door gediplomeerde gidsen van de Tieltse Gidsenkring.

De brochure is vrij te verkrijgen bij het Stadspunt!

Funeraire wandeling op de stedelijke begraafplaats van Tielt, die start aan het verdwenen kerkhof rond de Sint-Pieterskerk. Van daaruit gaat het naar de stedelijke begraafplaats, voor een verkennende tocht met aandacht voor de evolutie van de begraafplaats, van 1828 tot op vandaag en 'morgen'. We komen langs opvallende architecturale of bescheiden grafmonumenten die getuigen van een veranderend modebeeld en staan stil bij bijzondere personaliteiten die postuum nog steeds hun stempel drukken op onze dodenstad.

14u00 Sint-Pieterskerk, Krommewalstraat - 1,5 km - duur 2 uur