Tielt in WO I

Deze informatie is niet meer actueel!
Ontdek de stad Tielt het hele jaar door aan de hand van verschillende thema's! Onze stad heeft alles in huis om op een verrassende manier op ontdekkingstocht te kunnen gaan. Van maart tot en met oktober worden er in Tielt en deelgemeenten verschillende gratis begeleide uitstapjes georganiseerd. De begeleiding gebeurt door gediplomeerde gidsen van de Tieltse Gidsenkring. De brochure i...

Wanneer

  • 01 oktober ’23 (zo)
    van 14.00 u tot 16.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Markt Tielt
adres
Markt 138700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 81 11

Info

Ontdek de stad Tielt het hele jaar door aan de hand van verschillende thema's!

Onze stad heeft alles in huis om op een verrassende manier op ontdekkingstocht te kunnen gaan.

Van maart tot en met oktober worden er in Tielt en deelgemeenten verschillende gratis begeleide uitstapjes georganiseerd.

De begeleiding gebeurt door gediplomeerde gidsen van de Tieltse Gidsenkring.

De brochure is vrij te verkrijgen bij het Stadspunt!

In de Eerste Wereldoorlog kreeg Tielt ongewild een belangrijke rol toebedeeld. De stad fungeerde namelijk als hoofdkwartier van het Vierde Duitse Leger. De bezetter bestuurde van hieruit het gebied ten westen van de Schelde, en dit zowel burgerlijk als militair. De Duitse bezetter zette Tielt dan ook werkelijk naar zijn hand. Mooie burgerhuizen werden ingepalmd, er volgden massale opeisingen en deportaties ... Kortom, leven in een bezette stad was heel moeilijk voor de gewone Tieltenaar.

14u00 Hallentoren - duur 2 uur - 3 km