Freakersdag: De Blankaart

Deze informatie is niet meer actueel!
Dit jaar blijven we in eigen provincie. We trekken naar de prachtige ijzervallei en bezoeken er één van de mooiste natuurgebieden van West-Vlaanderen. De Blankaart omvat een 30 hectare grote vijver, overblijfsel van turfwinning, omringd door rietvelden, broekbossen en kleine plassen. Dit alles werd recent nog uitgebreid met enkele honderden hectaren natte polderweiden, doorsneden met o...

Wanneer

  • 10 juni ’23 (za)
    van 13.30 u tot 23.30 u

Waar

naam
Stationsplein Tielt
adres
Stationsplein 8700 Tielt

Info

Dit jaar blijven we in eigen provincie. We trekken naar de prachtige ijzervallei en bezoeken er één van de mooiste natuurgebieden van West-Vlaanderen.

De Blankaart omvat een 30 hectare grote vijver, overblijfsel van turfwinning, omringd door rietvelden, broekbossen en kleine plassen. Dit alles werd recent nog uitgebreid met enkele honderden hectaren natte polderweiden, doorsneden met ondiepe grachten en rietkragen.

In de namiddag maken we een fikse wandeling door al dit moois. We hopen er roodborsttapuit, bruine kiekendief, grutto's, kleine en grote zilverreiger, koereigers, lepelaars, blauwborst en nog veel meer van die gevederde schoonheden te ontmoeten. Ook de rijke flora krijgt onze aandacht.

In de vooravond wordt het terras van het feeërieke Blankaartkasteel het decor voor ons freakersdag-banket ; een bubbelend aperitiefje, een lekker koud buffet met een passend drankje en een dessert.

Intussen valt de avond en ligt de fluisterboot op ons te wachten. We bewonderen nu nog eens alles vanop het water ; over de grote vijver, door het mysterieuze broekbos tot in de polderweiden. Horen we nog een snor, roerdomp,waterral of zelfs een porseleinhoen, zien we nog steltkluten of een late visarend? Bij de terugtocht genieten we van de overweldigende stilte en de invallende duisternis.

Wil je dit niet missen ; schrijf je dan als de bliksem in want de plaatsen zijn beperkt.

We verplaatsen ons met eigen wagens, vermeld bij inschrijving of je zelf ook kan rijden.

Afspraak: om 13.30 u aan het station van Tielt. Terug rond 23.30u

Deelnameprijs: Deze all-in dag kost 25 euro voor Natuurpuntleden, en 30 euro voor niet-leden.

Maximum 25 deelnemers

Inschrijven verplicht voor 1 juni bij dirk.willemyns@detorenvalk.be