Digidokter: Wandel- en fietsroutes uitstippelen

Deze informatie is niet meer actueel!
Je trekt er even tussenuit en je wil de regio verkennen. Dan zijn jouw voeten of jouw fiets je beste vriend. Maar hoe vind je de mooiste wandel- en fietsweggetjes. Je wil immers niet verzeild raken op een hoofdweg waar je de hele tijd voor je leven moet vrezen vanwege het voorbijrazende verkeer. In deze sessie leren we hoe je de mooiste wandel- en fietsroutes in een mum van tijd zelf kun...

Wanneer

  • 22 april ’23 (za)
    van 10.00 u tot 12.00 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Info

Je trekt er even tussenuit en je wil de regio verkennen. Dan zijn jouw voeten of jouw fiets je beste vriend. Maar hoe vind je de mooiste wandel- en fietsweggetjes. Je wil immers niet verzeild raken op een hoofdweg waar je de hele tijd voor je leven moet vrezen vanwege het voorbijrazende verkeer. In deze sessie leren we hoe je de mooiste wandel- en fietsroutes in een mum van tijd zelf kunt uitwerken.
We starten met de simpelste oplossingen: wandelknooppunt.be en fietsnet.be. Met deze toepassingen kun je thuis de route uitstippelen en afdrukken. Onderweg heb je geen smartphone nodig want je neemt alles op papier mee. Mag het iets technischer? Dan halen we er de apps Komoot, RouteYou, AllTrails en OsmAnd bij. Voordeel: met deze apps kun een route uitwerken en tijdens de uitstap zelf kun je zien waar je je op de route bevindt. Je krijgt, net zoals met de gps in de auto, ook gesproken instructies waardoor je niet de hele tijd op een kaart moet zitten kijken.